Mozaic de Ciuperci cu Cartofi si Oua

Complexitate
redusa
Mozaic de Ciuperci cu Cartofi si Oua

Ingrediente

  • -500 g ciuperci
  • -1 kg cartofi
  • -6 oua
  • -100 g cascaval ras
  • -100- 150 ml smantana
  • -1 pahar lapte
  • -200 ml ulei
  • -2 linguri faina
  • -2 lingurite unt
  • -sare
  • -piper
  • -ulei

Mod de preparare

Fierbeti cartofii in coaja in apa sarata, iar ouale tari. Curatati de coaja si feliati. Caliti in ulei incins ciupercile feliate.

Separat, faceti un sos alb calind putin faina in untul incins si stingeti cu lapte, amestecand continuu pana se ingroasa. Lasati la racit cartofii, ciupercile, ouale si sosul alb.

Amestecati-le toate adaugand 1/2 cascaval ras si condimentati dupa gust.

Turnati intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei, nivelati si repartizati uniform smantana si restul de cascaval.

Dati la cuptorul incins, la foc potrivit, pana se rumeneste frumos.

Serviti imediat stropit cu putin unt topit sau cu sos de rosii, dupa dorinta.

Poate fi folosit si drept garnitura la friptura.

Este la fel de bun si rece cand efectul de mozaic este foarte bine pus in evidenta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
3
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Mona
4
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Parteneri
Desert tarta Raffaello
Bucataras.RO

Desert tarta Raffaello

Ceea ce face prajitura sa fie o tarta este forma in care este coapta. Am primit-o de la o prietena si-mi e draga de mor forma...

Desert tarta Raffaello
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola