Ceapa se poate taia ca pentru prajeala, solzisori sau se poate pune intreaga, ca apoi sa se scoata, pentru cei carora nu le place ceapa.
Se pune mazarea la fiert la foc moderat timp de jumatate de ora. Daca alegem sa punem ceapa intreaga, atunci se va pune si ceapa la fiert impreuna cu mazarea.
Se va folosi aproximativ 1, 5 l apa.
Separat se toaca (ceapa) morcovul rondele si jambonul in patratele.
Se caleste ceapa impreuna cu morcovul si cand sunt gata se adauga jambonul, se acopera cu un capac si se lasa deoparte.
In cratita in care s-a fiert mazarea ar trebui sa mai ramana putin lichid, daca nu a ramas se mai adauga o canuta de apa.
Se adauga vegeta si prajeala si se mai lasa pe foc moderat cateva clocote, astfel incat sa nu sece de tot.
Separat se prepara o omleta din cele 2 oua, care se taie in patrate de marimea unei nuci si se incorporeaza in mancare.
Se ia de pe foc, se presara mararul deasupra si se acopera cu capacul.
Pofta buna.
Se poate servi pe o farfurie intinsa cu crutoane de paine asezate strategic (las la imaginatia fiecaruia modul de aliniere).
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii