Ceapa se poate taia ca pentru prajeala, solzisori sau se poate pune intreaga, ca apoi sa se scoata, pentru cei carora nu le place ceapa.
Se pune mazarea la fiert la foc moderat timp de jumatate de ora. Daca alegem sa punem ceapa intreaga, atunci se va pune si ceapa la fiert impreuna cu mazarea.
Se va folosi aproximativ 1, 5 l apa.
Separat se toaca (ceapa) morcovul rondele si jambonul in patratele.
Se caleste ceapa impreuna cu morcovul si cand sunt gata se adauga jambonul, se acopera cu un capac si se lasa deoparte.
In cratita in care s-a fiert mazarea ar trebui sa mai ramana putin lichid, daca nu a ramas se mai adauga o canuta de apa.
Se adauga vegeta si prajeala si se mai lasa pe foc moderat cateva clocote, astfel incat sa nu sece de tot.
Separat se prepara o omleta din cele 2 oua, care se taie in patrate de marimea unei nuci si se incorporeaza in mancare.
Se ia de pe foc, se presara mararul deasupra si se acopera cu capacul.
Pofta buna.
Se poate servi pe o farfurie intinsa cu crutoane de paine asezate strategic (las la imaginatia fiecaruia modul de aliniere).
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaBy Jamila, decat ca eu le-am facut cu migdale nu susan. Au iesit aproape doua tavi, circa 25 de bucati. Un pic le-am prea...
Fursecuri marocane cu migdaleMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii