Ceapa se poate taia ca pentru prajeala, solzisori sau se poate pune intreaga, ca apoi sa se scoata, pentru cei carora nu le place ceapa.
Se pune mazarea la fiert la foc moderat timp de jumatate de ora. Daca alegem sa punem ceapa intreaga, atunci se va pune si ceapa la fiert impreuna cu mazarea.
Se va folosi aproximativ 1, 5 l apa.
Separat se toaca (ceapa) morcovul rondele si jambonul in patratele.
Se caleste ceapa impreuna cu morcovul si cand sunt gata se adauga jambonul, se acopera cu un capac si se lasa deoparte.
In cratita in care s-a fiert mazarea ar trebui sa mai ramana putin lichid, daca nu a ramas se mai adauga o canuta de apa.
Se adauga vegeta si prajeala si se mai lasa pe foc moderat cateva clocote, astfel incat sa nu sece de tot.
Separat se prepara o omleta din cele 2 oua, care se taie in patrate de marimea unei nuci si se incorporeaza in mancare.
Se ia de pe foc, se presara mararul deasupra si se acopera cu capacul.
Pofta buna.
Se poate servi pe o farfurie intinsa cu crutoane de paine asezate strategic (las la imaginatia fiecaruia modul de aliniere).
Placintele cu branza sunt un deliciu rustic, cu un echilibru perfect intre gustul bogat al branzei si textura frageda a...
Placinte cu branza - un deliciu rustic perfectFursecuri cu migdale, un desert simplu și delicios, cu unt și migdale crocante. Perfecte pentru a fi savurate alături de o...
Fursecuri cu migdale - un desert simplu si deliciosSalata asortata de iarna este o muratura pe care o pregatesc in fiecare an, deoarece se insoteste foarte bine cu fripturi,...
Salata asortata de iarna - o muratura delicioasaPentru reteta asta m-am inspirat de la cei de la Metro...am gasit sufleul de branza la ei preparat in modul acesta, mi-a...
Sufleu de branza cu somon afumat si mentaDescopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Comentarii