Conopida ruptă în bucheţele se pune la opărit în apă cu sare pentru 8 – 10 minute. Se scurge de apă şi se dă deoparte.
Ceapa şi usturoiul se toacă mărunt şi se pun la călit în ulei, apoi se adaugă cubuleţele de dovlecel şi un pic de apă. Se lasă să fiarbă un pic, apoi se adaugă bulionul, sare şi piper şi se lasă să scadă puţin sosul, preţ tot de vreo 10 minute. La sfârşit se pune şi mărar tocat.
În capacul vasului de jena, se pune stratul de dovlecei cu sos, apoi se aşază frumos deasupra bucheţelele de conopidă şi deasupra se toarnă ouăle bătute şi amestecate cu caşcavalul ras, un praf de sare şi piper. Se presară deasupra un pic de mărar tocat şi se dă vasul la cuptor la foc potrivit până ce se rumeneşte frumos preparatul.
Se poate servi şi caldă şi rece.
Poftă bună!
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...
Guacamole: un sos mexican autentic si deliciosPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorAm incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...
Zacusca cu vinete, gogosari si kapiaCredeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu prunePandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii