Conopida ruptă în bucheţele se pune la opărit în apă cu sare pentru 8 – 10 minute. Se scurge de apă şi se dă deoparte.
Ceapa şi usturoiul se toacă mărunt şi se pun la călit în ulei, apoi se adaugă cubuleţele de dovlecel şi un pic de apă. Se lasă să fiarbă un pic, apoi se adaugă bulionul, sare şi piper şi se lasă să scadă puţin sosul, preţ tot de vreo 10 minute. La sfârşit se pune şi mărar tocat.
În capacul vasului de jena, se pune stratul de dovlecei cu sos, apoi se aşază frumos deasupra bucheţelele de conopidă şi deasupra se toarnă ouăle bătute şi amestecate cu caşcavalul ras, un praf de sare şi piper. Se presară deasupra un pic de mărar tocat şi se dă vasul la cuptor la foc potrivit până ce se rumeneşte frumos preparatul.
Se poate servi şi caldă şi rece.
Poftă bună!
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minutePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii