Mancarica de legume gratinata

Portii
3
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa
Mancarica de legume gratinata

Ingrediente

  • 1 conopidă mică
  • 1 dovlecel mic
  • 1 ceapă
  • 1 căţel de usturoi
  • 2-3 linguri bulion de casă
  • sare
  • piper
  • mărar
  • 2 ouă
  • caşcaval ras

Mod de preparare

Conopida ruptă în bucheţele se pune la opărit în apă cu sare pentru 8 – 10 minute. Se scurge de apă şi se dă deoparte.

Ceapa şi usturoiul se toacă mărunt şi se pun la călit în ulei, apoi se adaugă cubuleţele de dovlecel şi un pic de apă. Se lasă să fiarbă un pic, apoi se adaugă bulionul, sare şi piper şi se lasă să scadă puţin sosul, preţ tot de vreo 10 minute. La sfârşit se pune şi mărar tocat.

În capacul vasului de jena, se pune stratul de dovlecei cu sos, apoi se aşază frumos deasupra bucheţelele de conopidă şi deasupra se toarnă ouăle bătute şi amestecate cu caşcavalul ras, un praf de sare şi piper. Se presară deasupra un pic de mărar tocat şi se dă vasul la cuptor la foc potrivit până ce se rumeneşte frumos preparatul.

Se poate servi şi caldă şi rece.

Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici