Se taie miezul de pe coaja dovleacului in cubulete mici. Orezul spalat se acopera cu apa rece si se lasa o ora sa se inmoaie un pic.
Se incinge o lingura de ulei in care calim 2-3 foi de ceapa care se vor scoate.
In uleiul ramas se calesc cubuletele de dovleac, apoi se toarna ceasca de zahar si se lasa sa se caramelizeze un pic. Se adauga orezul, se acopera cu apa si se lasa sa fiarba la foc domol cca. 20 de minute, pana scade toata apa. Se acopera cu un capac si se lasa 5 minute acoperita. Se serveste presarata cu scortisoara. Este delicioasa pentru o masa de post sau o gustare sanatoasa pentru copii.
Pofta buna!
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaImi era dor de o prajitura cu dovleac. Am pregatit una in care am pus fructele mele preferate-merisoarele si am glazurat...
Desert chec cu dovleac si merisoareMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii