Bun gasit!
Astazi vreau sa va prezint o mancare specifica acestui anotimp (stiu ca am ajuns cam tarziu cu propunerea dar reteta merita pastrata).
Aceasta reteta nu presupune o pregatire speciala, nu trebuie citite carti stufoase de bucate si oricine o incearca are parte de reusita si de o mancare plina de arome naturale.
Spalam ardeii, ii curatam de cotoare si seminte, dupa care ii taiem in bucati mici. Curatam ceapa, o spalam si o tocam marunt. Spalam rosiile, le curatam de pielite (facem un x pe fundul rosiilor, le cufundam in apa clocotita cateva secunde si astfel le vom indeparta foarte usor pielitele) si le tocam. Spalam morcovii, ii curatam de coaja, ii clatim si ii dam pa razatoarea cu ochiuri mari.
Intr-o cratita destul de inalta punem ulei si o asezam pe foc. Cand uleiul s-a incins punem ceapa tocata si o lasam sa se rumeneasca usor. Adaugam ardeii si lasam sa se inmoaie usor si ei. Daca este nevoie picuram apa si lasam sa fiaba inabusit. Adaugam morcovul si usturoiul taiat marunt.
Adaugam rosiile si lasam sa fiarba la foc mic pana se evapora lichidul.
Potrivim cu sare, piper (optional), verdeata (optional).
Va doresc pofta buna!
... si o toamna frumoasa plina de bunatati!
Aceasta mancarica se serveste atat rece, cat si calda, pe felii de paine sau cu mamaliguta (si branza de burduf).
Ciorba de cartofi cu afumătură este una dintre cele mai gustoase din bucătăria românească tradițională....
Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională româneascăO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii