Bun gasit!
Astazi vreau sa va prezint o mancare specifica acestui anotimp (stiu ca am ajuns cam tarziu cu propunerea dar reteta merita pastrata).
Aceasta reteta nu presupune o pregatire speciala, nu trebuie citite carti stufoase de bucate si oricine o incearca are parte de reusita si de o mancare plina de arome naturale.
Spalam ardeii, ii curatam de cotoare si seminte, dupa care ii taiem in bucati mici. Curatam ceapa, o spalam si o tocam marunt. Spalam rosiile, le curatam de pielite (facem un x pe fundul rosiilor, le cufundam in apa clocotita cateva secunde si astfel le vom indeparta foarte usor pielitele) si le tocam. Spalam morcovii, ii curatam de coaja, ii clatim si ii dam pa razatoarea cu ochiuri mari.
Intr-o cratita destul de inalta punem ulei si o asezam pe foc. Cand uleiul s-a incins punem ceapa tocata si o lasam sa se rumeneasca usor. Adaugam ardeii si lasam sa se inmoaie usor si ei. Daca este nevoie picuram apa si lasam sa fiaba inabusit. Adaugam morcovul si usturoiul taiat marunt.
Adaugam rosiile si lasam sa fiarba la foc mic pana se evapora lichidul.
Potrivim cu sare, piper (optional), verdeata (optional).
Va doresc pofta buna!
... si o toamna frumoasa plina de bunatati!
Aceasta mancarica se serveste atat rece, cat si calda, pe felii de paine sau cu mamaliguta (si branza de burduf).
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii