Mancarica de Ardei Gras

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Mancarica de Ardei Gras

Ingrediente

  • - 10 ardei grasi carnosi;
  • - 6 cepe mari;
  • - 4 rosii mari coapte bine;
  • - 2 morcovi;
  • - 4 catei de usturoi;
  • - sare;
  • - ulei;
  • - verdeata (marar si/sau patrunjel, optional)

Mod de preparare

Bun gasit!

Astazi vreau sa va prezint o mancare specifica acestui anotimp (stiu ca am ajuns cam tarziu cu propunerea dar reteta merita pastrata).

Aceasta reteta nu presupune o pregatire speciala, nu trebuie citite carti stufoase de bucate si oricine o incearca are parte de reusita si de o mancare plina de arome naturale.

Spalam ardeii, ii curatam de cotoare si seminte, dupa care ii taiem in bucati mici. Curatam ceapa, o spalam si o tocam marunt. Spalam rosiile, le curatam de pielite (facem un x pe fundul rosiilor, le cufundam in apa clocotita cateva secunde si astfel le vom indeparta foarte usor pielitele) si le tocam. Spalam morcovii, ii curatam de coaja, ii clatim si ii dam pa razatoarea cu ochiuri mari.

Intr-o cratita destul de inalta punem ulei si o asezam pe foc. Cand uleiul s-a incins punem ceapa tocata si o lasam sa se rumeneasca usor. Adaugam ardeii si lasam sa se inmoaie usor si ei. Daca este nevoie picuram apa si lasam sa fiaba inabusit. Adaugam morcovul si usturoiul taiat marunt.
Adaugam rosiile si lasam sa fiarba la foc mic pana se evapora lichidul.

Potrivim cu sare, piper (optional), verdeata (optional).

Va doresc pofta buna!
... si o toamna frumoasa plina de bunatati!
Aceasta mancarica se serveste atat rece, cat si calda, pe felii de paine sau cu mamaliguta (si branza de burduf).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia