Mancare de mazare (de post)

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Mancare de mazare (de post)

Ingrediente

  • o ceapa;
  • un morcov;
  • o tija de apio;
  • un ardei gras;
  • 6 linguri ulei;
  • apa;
  • sare;
  • 1 kg mazare congelata;
  • doua linguri bulion;
  • o legatura de marar

Mod de preparare

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca.

Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie rondele.

Tija de apio se spala si se taie rondele.

Ardeiul gras se curata de cotor si seminte, se spala si se taie fasii groase.

Aceste legume se pun intr-o cratita impreuna cu uleiul, putina sare si o cescuta cu apa si se lasa la foc sa se inabuse, acoperind cratita cu un capac.

Mazare se spala, se scurge de apa si se pune peste legume, dupa ce acestea s-au patruns putin. Se adauga apa, cat sa acopere bine totul, si se lasa la fiert in continuare.

Dupa ce toate legumele au fiert, se pune bulionul, se mai fierbe mancarea cateva minute, se potriveste de sare, iar la final se adauga mararul (spalat si tocat).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)