Mancare cu Ciuperci Pleurotus

Complexitate
redusa
Mancare cu Ciuperci Pleurotus

Ingrediente

  • -500 g ciuperci pleurotus
  • -5- 6 catei de usturoi
  • -2 linguri unt clarificat (ghee) sau unt ori ulei de masline
  • -1/2 legatura patrunjel sau marar verde
  • dupa preferinte, tocat marunt
  • -1 lingura rom alb sau coniac
  • -cimbru, dupa gust
  • -200 g smantana si / sau cascaval ras
  • -sare
  • -mix de piper (rosu, negru, verde), proaspat macinat, dupa gust

Mod de preparare

Spalati bine ciupercile si puneti la scurs. Taiati-le fasii subtiri, apoi amestecati-le cu restul ingredientelor, mai putin smantana si / sau cascavalul si mix-ul de piper. Puneti compozitia intr-un vas yena sau de lut si dati la cuptorul incins, la foc potrivit, pentru 30- 40 min sau pana ce zeama lasata de ciuperci scade aproape complet.

Spre final, cand ciupercile sunt aproape facute, turnati deasupra smantana sau numai cascavalul, ori amandoua si dati din nou la cuptor pentru inca 10 min.

Serviti cu 1 lingura de smantana deasupra si presarat cu mix-ul de piper, proaspat macinat sau alaturi de garnitura preferata.
Puteti inlocui untul clarificat cu unt sau ulei, dar nu va fi la fel de gustos.
Nu depasiti timpul de preparare al ciupercilor pleurotus deoarece se usuca si capata consistenta cauciucului.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu dovleac copt

Tarta cu dovleac copt

Tarta cu dovleac copt
Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata

Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata

Ciorba de ciolan afumat este o delicioasa si aromata specialitate culinara, indragita in bucataria traditionala romaneasca....

Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata
Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu bulion
2
Dulciuri

Prajitura cu bulion

Prajitura cu bulion
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
3
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata
5
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata

Ciorba de ciolan afumat este o delicioasa si aromata specialitate culinara, indragita in bucataria traditionala romaneasca....

Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata
Parteneri
Garnitura tigaie cu cartofi taranesti
Bucataras.RO

Garnitura tigaie cu cartofi taranesti

Iata o garnitura deosebita, se face destul de repede si e foaaarte buna si delicioasa! Merge de minune cu friptura la gratar...

Garnitura tigaie cu cartofi taranesti
Rulouri fragede cu branza
Culinar.RO

Rulouri fragede cu branza

Rulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...

Rulouri fragede cu branza
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia