Am facut o mamaligutza din 3 cani apa si 1 plina cu virf de malai... a iesit mai " tzapanoasa"...
2 pumni de ciuperci (mai mult codite si doar citeva palarii) inabusite cu un 1/4 de morcove ras pe razatoarea mica Cu un praf de sare. Si patrunjel la sfirsit daca vreti... Eu am pus morcov pt ca nu pun ceapa sau usturoi... voi puteti pune.
Fasolea rosie boabe (1/2 de cutie) scursa de zeama si clatita.
Putina margarina/unt si citeva linguri de pulpa de rosii (de la sticla... "pasata de pomodori grosa").
Am asezat in vasul de Jena un strat de mamaliga, apoi unul de fasole cu sare, piper si apoi sosul de rosii. Peste am pus un alt strat de mamaliga (data viitoare voi rasturna mamaliga pe foaie de copt si o voi intinde frumos dupa forma vasului ca pe o foaie de lasagna mai groasa) .
Peste mamaliga am asezat din loc in loc bucatele de margarina si apoi ciupercile...
Se da la cuptor vreo 15 min la foc mediu... si se lasa la racit 10 minute inainte de a fi servita.
Un pranz usor si satios si pe gustul tuturor!
Paste cu carne tocata de pui si mozzarellaReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciSe pregatesc intai fructele.
Tort de toamna cu mere si gutui
Comentarii