Lasagna in Stil Mexican cu Foi din Faina Integrala

Complexitate
redusa
Lasagna in Stil Mexican cu Foi din Faina Integrala

Ingrediente

  • Ingrediente aluat:
  • 2 oua
  • 100 g faina integrala
  • 100 g faina alba
  • 1 lingura ulei de masline
  • Ingrediente lasagna:
  • 450 g ciuperci champinions feliate
  • 1 ceapa rosie
  • 4 catei usturoi
  • 1 cutie porumb dulce
  • 1 pahar vin alb sec
  • 2 rosii (in bulion din conserva)
  • 250 ml smantana
  • sare, piper, chili
  • cimbru, oregano, patrunjel
  • unt pt uns vasul
  • 100 g cascaval ras
  • Ingrediente sos bechamel:
  • 40 g unt
  • 40g faina
  • 750 ml lapte
  • sare, nucsoara
  • zeama de la jumatate de lamaie

Mod de preparare

Bineinteles ca foile de lasagna pot fi de cumparat, dar sunt mult mai bune cele proaspete. Dupa ce se framanta aluatul se intinde cu masina de paste (sau cu sucitorul) si se taie in dimensiuni potrivite pentru tava (eu le-am taiat cam 10*16cm) si se lasa la uscat.

Preparare umplutura:
Se curata ceapa si se taie julien. Se caleste putin in ulei de masline, apoi se adauga ciupercile, porumbul, usturoiul tocat foarte marunt. Dupa vreo 5 minute se sting cu vinul, apoi se adauga rosiile maruntite bine si 2 linguri de bulion. Se condimenteaza cu sare, piper, chili, cimbru, oregano si patrunjel si se lasa sa fiarba la foc mic pana cand scade apa. Se adauga apoi smantana, se lasa sa dea 2-3 clocote si se opreste focul.

Pregatire sos bechamel:
Se topeste untul intr-o cratita si se adauga faina, toata odata, amestecand continuu. Se adauga laptele caldut, treptat, pentru a nu se forma cocoloase. La sfarsit se adauga sare, nucsoara si zeama de lamaie.

„Montarea”
Se unge un vas termorezistent cu unt si se toarna putin sos bechamel. Apoi se tapeteaza fundul vasului cu foi de lasagna, se pune un strat de umplutura, se presara cascaval si sos bechamel. Se repeta pasii de cate ori este necesar, ultimul strat fiind de umplutura, peste care se toarna tot sosul bechamel ramas si se presara cascaval. Se da la cuptorul preincalzit la 200 grade si se coace 20-25 minute.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Gogosari in Sos de Mustar
3
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Sufleu de cartofi
5
Aperitive

Sufleu de cartofi

Sufleu de cartofi
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie