Lasagna in Stil Mexican cu Foi din Faina Integrala

Complexitate
redusa
Lasagna in Stil Mexican cu Foi din Faina Integrala

Ingrediente

  • Ingrediente aluat:
  • 2 oua
  • 100 g faina integrala
  • 100 g faina alba
  • 1 lingura ulei de masline
  • Ingrediente lasagna:
  • 450 g ciuperci champinions feliate
  • 1 ceapa rosie
  • 4 catei usturoi
  • 1 cutie porumb dulce
  • 1 pahar vin alb sec
  • 2 rosii (in bulion din conserva)
  • 250 ml smantana
  • sare, piper, chili
  • cimbru, oregano, patrunjel
  • unt pt uns vasul
  • 100 g cascaval ras
  • Ingrediente sos bechamel:
  • 40 g unt
  • 40g faina
  • 750 ml lapte
  • sare, nucsoara
  • zeama de la jumatate de lamaie

Mod de preparare

Bineinteles ca foile de lasagna pot fi de cumparat, dar sunt mult mai bune cele proaspete. Dupa ce se framanta aluatul se intinde cu masina de paste (sau cu sucitorul) si se taie in dimensiuni potrivite pentru tava (eu le-am taiat cam 10*16cm) si se lasa la uscat.

Preparare umplutura:
Se curata ceapa si se taie julien. Se caleste putin in ulei de masline, apoi se adauga ciupercile, porumbul, usturoiul tocat foarte marunt. Dupa vreo 5 minute se sting cu vinul, apoi se adauga rosiile maruntite bine si 2 linguri de bulion. Se condimenteaza cu sare, piper, chili, cimbru, oregano si patrunjel si se lasa sa fiarba la foc mic pana cand scade apa. Se adauga apoi smantana, se lasa sa dea 2-3 clocote si se opreste focul.

Pregatire sos bechamel:
Se topeste untul intr-o cratita si se adauga faina, toata odata, amestecand continuu. Se adauga laptele caldut, treptat, pentru a nu se forma cocoloase. La sfarsit se adauga sare, nucsoara si zeama de lamaie.

„Montarea”
Se unge un vas termorezistent cu unt si se toarna putin sos bechamel. Apoi se tapeteaza fundul vasului cu foi de lasagna, se pune un strat de umplutura, se presara cascaval si sos bechamel. Se repeta pasii de cate ori este necesar, ultimul strat fiind de umplutura, peste care se toarna tot sosul bechamel ramas si se presara cascaval. Se da la cuptorul preincalzit la 200 grade si se coace 20-25 minute.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Nectar de caise

Nectar de caise

Nectar de caise
Prajitura cu sos de cirese

Prajitura cu sos de cirese

Prajitura cu sos de cirese
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Cele mai apreciate rețete
Cuib de viespi
1
Dulciuri

Cuib de viespi

Cuib de viespi
Gogosi a la Sidy
2
Dulciuri

Gogosi a la Sidy

Gogosi a la Sidy
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Lasagne
4
Paste

Lasagne

Lasagne
Prajitura cu nuca si crema de budinca
5
Dulciuri

Prajitura cu nuca si crema de budinca

Prajitura cu nuca si crema de budinca
Parteneri
Reteta de prajitura pufoasa din albusuri cu capsuni si afine
Culinar.RO

Reteta de prajitura pufoasa din albusuri cu capsuni si afine

Reteta de prajitura pufoasa din albusuri cu capsuni si afine