Puneti la fiert supa cu laptele si putina sare. Turnati in ploaie malaiul si lasati sa fiarba la foc domol, 15 min, amestecand. Inglobati la sfarsit 1 lingura de ulei, piperul, nucsoara si sarea, dupa gust. Turnati imediat mamaliga intr-o tava unsa, intr-un strat gros de 1-2 cm si lasati la racit.
Intre timp, taiati cubulete legumele spalate si curatate.
Caliti in restul de ulei incins ceapa, usturoiul, tocate marunt si ciupercile feliate. Adaugati dupa cateva minute boabele de fasole scurse, vinetele si rosiile taiate cubulete mici si inabusiti inca 10 min. La sfarsit adaugati rozmarinul, cimbrul, sarati si piperati. Lasati la racit.
Pregatiti o forma de lasagna unsa (poate fi si de sufleu), asezati in ea 1/2 din foaia de mamaliga racita, 1/2 din umplutura de legume si presarati cu 1/2 din cascavalul ras. Repetati identic cu celelalte jumatati.
Dati la cuptorul incins, la 180 grade, pentru 15-20 min sau pana ce se rumeneste frumos.
Serviti calda.
Eu nu am avut fasole boabe si am inlocuit-o cu soia.
Este o reteta fara gluten.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza"Culori de toamnă în bucate." Pe una dintre fetițele mele o cheama Andreea și cu ocazia zilei onomastice...
Reteta de tort cu mere si blat pufosMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii