Puneti la fiert supa cu laptele si putina sare. Turnati in ploaie malaiul si lasati sa fiarba la foc domol, 15 min, amestecand. Inglobati la sfarsit 1 lingura de ulei, piperul, nucsoara si sarea, dupa gust. Turnati imediat mamaliga intr-o tava unsa, intr-un strat gros de 1-2 cm si lasati la racit.
Intre timp, taiati cubulete legumele spalate si curatate.
Caliti in restul de ulei incins ceapa, usturoiul, tocate marunt si ciupercile feliate. Adaugati dupa cateva minute boabele de fasole scurse, vinetele si rosiile taiate cubulete mici si inabusiti inca 10 min. La sfarsit adaugati rozmarinul, cimbrul, sarati si piperati. Lasati la racit.
Pregatiti o forma de lasagna unsa (poate fi si de sufleu), asezati in ea 1/2 din foaia de mamaliga racita, 1/2 din umplutura de legume si presarati cu 1/2 din cascavalul ras. Repetati identic cu celelalte jumatati.
Dati la cuptorul incins, la 180 grade, pentru 15-20 min sau pana ce se rumeneste frumos.
Serviti calda.
Eu nu am avut fasole boabe si am inlocuit-o cu soia.
Este o reteta fara gluten.
Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....
Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfectaServită ca o garnitură rafinată sau ca fel principal încântător, această mâncare de conopidă promite să încânte...
Mancare de conopidaO minunata minunata tarta cu aluat crocant și umplutură dulce de mere.
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...
Mohnkipferl - Cornulete cu macIncearca reteta noastra delicioasa de mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra....
Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra
Comentarii