Iepurila Flamanzila

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Iepurila Flamanzila

Ingrediente

  • 2 cornuri
  • 50 ml ulei
  • 200 g ciuperci proaspete
  • 1 ceapa mare
  • tocata marunt
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • boia
  • dupa gust
  • marar proaspat tot dupa gust sau preferinta (se poate pune patrunjel)
  • 50 g unt
  • un varf de cutit de vegeta (de preferat de casa ca e mai sanatos)
  • 2 catei de usturoi
  • 4 oua
  • 1 buc de chiftea pentru decor

Mod de preparare

Se iau cornurile, se taie pe lungime, se scobesc, se pun deoparte.
Intr-o tigaie se incinge uleiul, se adauga ceapa maruntita, se prajeste pentru 2 minute dupa care se adauga ciupercile spalate si taiate feliute. Se prajesc in ulei (se poate adauga putina apa) cam 10 minute, se condimenteaza cu sare, piper si boia dupa gust.

Inainte cu 1 minut de a lua tigaia de pe foc se pune mararul tocat, se amesteca. Se scurge de uleiul ramas (apa nu mai trebuie sa fie in tigaie) si se pun separat intr-un vas mai mic.

Untul din reteta cu varful de cutit de vegeta si cu cei doi catei de usturoi pisat, se amesteca bine si se intinde pe cele 4 jumatati, scobite, de cornuri. Apoi, umplututa de ciuperci se imparte in mod egal intre cele 4 cornuri si deasupra se sparge cate un ou in fiecare jumatate. Se dau la cuptor pana se prajeste oul (sa nu faceti ca mine si sa uitati in cuptor mancarea).

Se serveste langa spanac... se decoreaza dupa bunul plac

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Gogosari in Sos de Mustar
3
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Sufleu de cartofi
5
Aperitive

Sufleu de cartofi

Sufleu de cartofi
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie