Humus cu vinete si rosii coapte

Portii
4
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
90 minute
Complexitate
redusa
Humus cu vinete si rosii coapte

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 1 cană de naut hidratat de pe o zi pe alta
  • 2 vinete coapte
  • 250 de grame roșii cherry
  • 1 linguriță zahăr brun
  • Mix de condimente picante
  • Mix de condimente pentru paste
  • 1 ceapă
  • Frunze de coriandru uscate/ sau proaspete
  • Boabe de piper
  • Foi de dafin
  • 5 căței de usturoi
  • Sare, piper
  • Ulei de măsline
  • 150 de ml iaurt
  • Boia dulce
  • Ketchup, 2 linguri
  • Un fir rozmarin
  • Un fir mentă
  • O lingura tahini sau pastă de susan
  • Semințe de susan
  • Lipie

Mod de preparare

De humus mă leagă multe, cred că e printre primele rețete pe care le-am pregătit, mereu altfel, în stilul meu puțin diferit de originalul prezent peste tot( se pare că a devenit un trend...) , așa cum e aceasta...
Mai întâi punem la fiert nautul cu o ceapă, rozmarin, mentă, usturoiul, foile de dafin, câteva boabe de piper, cca. o oră, până se înmoaie.
Îl strecuram, păstrând ierburile, fără tulpină, usturoiul.
Roșiile le feliem în două, le masam cu ulei de măsline, condimente pentru paste( sau oregano, salvie, busuioc uscate),zahăr brun.
Le coacem 30 de minute la 200 de grade Celsius.
Mixam toate ingredientele , păstrând câteva roșii pentru decor, semințe de susan, ulei de măsline , boia și frunze de coriandru.
Îl servim cu lipii și cu mare poftă!Se poate pregăti și de post, renunțând la iaurt sau inlocuindu-l cu iaurt de soia!


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)