Legumele curatate se spala si se taie. Ceapa pestisori, ardeii si gogosarii fasii mai mari, morcovii rondele, iar cartofii si dovleceii cuburi.
Intr-o cratita, punem cateva linguri cu ulei si calim ceapa pana devine transparenta.
Adaugam ardeii si gogosarii, calim 4-5 minute, apoi morcovii si procedam la fel. Turnam apa calda, aproximativ 400-500 ml, punem cimbrul, boiaua si foile de dafin si lasam sa fiarba.
Cand sosul a scazut, adaugam si cubuletele de dovlecei, completam cu apa calda si asteptam ca cei din urma sa fie bine fierti (dovleceii se vor sfarama in sosul delicios) moment in care "aruncam" in oala si cartofii.
Spre final, adaugam si rosiile cuburi, apoi condimentam cu chimen, sare si piper.
Presaram mararul verde tocat marunt, cateva frunze de patrunjel si servim! Cu muraturi sau diverse salate.

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii