Legumele curatate se spala si se taie. Ceapa pestisori, ardeii si gogosarii fasii mai mari, morcovii rondele, iar cartofii si dovleceii cuburi.
Intr-o cratita, punem cateva linguri cu ulei si calim ceapa pana devine transparenta.
Adaugam ardeii si gogosarii, calim 4-5 minute, apoi morcovii si procedam la fel. Turnam apa calda, aproximativ 400-500 ml, punem cimbrul, boiaua si foile de dafin si lasam sa fiarba.
Cand sosul a scazut, adaugam si cubuletele de dovlecei, completam cu apa calda si asteptam ca cei din urma sa fie bine fierti (dovleceii se vor sfarama in sosul delicios) moment in care "aruncam" in oala si cartofii.
Spre final, adaugam si rosiile cuburi, apoi condimentam cu chimen, sare si piper.
Presaram mararul verde tocat marunt, cateva frunze de patrunjel si servim! Cu muraturi sau diverse salate.
Nu-i asa ca de multe ori va ramane mamaliguta si nu stiti ce sa faceti cu ea? Eu am gasit aceasta reteta la Epurasha si am...
Pernute crocante din mamaligutaO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii