Gratin de Cartofi Rasi cu Mix de Brinza

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Gratin de Cartofi Rasi cu Mix de Brinza

Ingrediente

  • 700-800 gr cartofi cruzi si curatati de coaja
  • 150 gr brinza feta (sau telemea grasa)
  • 100 gr brinza Gorgonzola
  • 1 ou
  • cascaval ras sau brinza topita ca sa presaram pe deasupra (optional)
  • sare, piper
  • untura pentru uns tava (sau unt)

Mod de preparare

Cartofii curatati de coaja ii radem pe razatoarea mare si nu ii stoarcem. Adaugam oul, sarea si piperul si amestecam bine. Impartim cantitatea de cartofi rasi in 2 parti.
Brinza feta o sfarimam si Gorgonzola o taiem cubulete, le amestecam.

Ungem tava cu putina untura sau unt (eu am un cu untura). Si asezam cu lingura jumatate din compozitia de cartofi si ou. Nivelam si adaugam tota compozitia de brinza. Peste brinza punem ultimul strat de cartofi si ou.

Acoperim tava cui hirtie de copt sau folie de aluminiu si punem tava in cuptorul deja incalzit la 190-200 °c. Lasam sa se coaca cca 45 minute (timpul de coacere este direct proportional cu cantitatea, deci o tava mai mare cu o cantitate mai mare de cartofi o sa stea la cuptor mai mult, oricum dup primele 30-35 minute verificam).

Cind cartofii sunt copti scoatem folia / hirtia si presaram brinza topita sau cascavalul ras (daca am ales aceasta varianta) si mi lasam la cuptor sau grill doar pina se rumeste.
Lasam sa se raceasca 10 minute inainte de a taia si servi.

Nota:
- eu am pus o felie de brinza topita deasupra care sub grill s-a cam ars din pacate.
** Pentru o tava 17*21 cm.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinte cu branza - un deliciu rustic perfect

Placinte cu branza - un deliciu rustic perfect

Placintele cu branza sunt un deliciu rustic, cu un echilibru perfect intre gustul bogat al branzei si textura frageda a...

Placinte cu branza - un deliciu rustic perfect
Fursecuri cu migdale - un desert simplu si delicios

Fursecuri cu migdale - un desert simplu si delicios

Fursecuri cu migdale, un desert simplu și delicios, cu unt și migdale crocante. Perfecte pentru a fi savurate alături de o...

Fursecuri cu migdale - un desert simplu si delicios
Varza cu carnati si ardei copt

Varza cu carnati si ardei copt

Varza cu carnati si ardei copt
Cele mai apreciate rețete
Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa
1
Conserve, muraturi

Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa

Salata asortata de iarna este o muratura pe care o pregatesc in fiecare an, deoarece se insoteste foarte bine cu fripturi,...

Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Gogosari in sos de mustar cu otet
3
Conserve, muraturi

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet
Sirop de patlagina
4
Conserva de Peste in Sos Tomat
5
Conserve, muraturi

Conserva de Peste in Sos Tomat

Conserva de Peste in Sos Tomat
Parteneri
Sufleu de branza cu somon afumat si menta
Bucataras.RO

Sufleu de branza cu somon afumat si menta

Pentru reteta asta m-am inspirat de la cei de la Metro...am gasit sufleul de branza la ei preparat in modul acesta, mi-a...

Sufleu de branza cu somon afumat si menta
Clatite americane cu dulceata de gutui
Culinar.RO

Clatite americane cu dulceata de gutui

Clatite americane cu dulceata de gutui
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Gustos.RO

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia