Gratin de Cartofi Rasi cu Mix de Brinza

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Gratin de Cartofi Rasi cu Mix de Brinza

Ingrediente

  • 700-800 gr cartofi cruzi si curatati de coaja
  • 150 gr brinza feta (sau telemea grasa)
  • 100 gr brinza Gorgonzola
  • 1 ou
  • cascaval ras sau brinza topita ca sa presaram pe deasupra (optional)
  • sare, piper
  • untura pentru uns tava (sau unt)

Mod de preparare

Cartofii curatati de coaja ii radem pe razatoarea mare si nu ii stoarcem. Adaugam oul, sarea si piperul si amestecam bine. Impartim cantitatea de cartofi rasi in 2 parti.
Brinza feta o sfarimam si Gorgonzola o taiem cubulete, le amestecam.

Ungem tava cu putina untura sau unt (eu am un cu untura). Si asezam cu lingura jumatate din compozitia de cartofi si ou. Nivelam si adaugam tota compozitia de brinza. Peste brinza punem ultimul strat de cartofi si ou.

Acoperim tava cui hirtie de copt sau folie de aluminiu si punem tava in cuptorul deja incalzit la 190-200 °c. Lasam sa se coaca cca 45 minute (timpul de coacere este direct proportional cu cantitatea, deci o tava mai mare cu o cantitate mai mare de cartofi o sa stea la cuptor mai mult, oricum dup primele 30-35 minute verificam).

Cind cartofii sunt copti scoatem folia / hirtia si presaram brinza topita sau cascavalul ras (daca am ales aceasta varianta) si mi lasam la cuptor sau grill doar pina se rumeste.
Lasam sa se raceasca 10 minute inainte de a taia si servi.

Nota:
- eu am pus o felie de brinza topita deasupra care sub grill s-a cam ars din pacate.
** Pentru o tava 17*21 cm.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
4
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
5
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.