Gnocchi in Sos de Rosii (Alla Sorrentina)

Complexitate
redusa
Gnocchi in Sos de Rosii (Alla Sorrentina)

Ingrediente

  • Pt condiment (sos):
  • sos de rosii
  • mozzarella
  • parmigian ras (eu brinza topita)
  • busuioc
  • 1 catel de usturoi intreg
  • Pt gnocchi:
  • 1 kg de cartofi
  • 250 gr faina
  • 2 oua
  • 1 lingura de ulei
  • sare

Mod de preparare

- am fiert cartofii (ideal ar fi sa ii fierbeti in coaja, din motive de graba eu i-am curatat de coaja si i-am copt /fiert la microunde)
- apoi cartofii se strivesc ca pt piure
- se lasa putin sa se racoreasca
- se pun pe planseta si se face o gaura in mijloc
- adaugam oul batut, faina, sarea si uleiul
- si framintam bine.

Daca chiar aveti impresia ca mai e nevoie de faina, va pudrati miinile si putin planseta cu faina, dar nu adaugati in compozitie caci vor devenii prea tari ca niste galuste de faina, nu ca cele de cartofi mult mai delicate la gust.


am format suluri groase cit degetul mare si am taiat din loc in loc cilindri cu aceeasi dimensiune ... eu le-am facut mai mari dar se pot face si mai mici ... fiecare dupa cum ii place ...

eu am avut unealta pretioasa de lemn dar se pot trece foarte bine si pe dintii unei furculite ca sa aiba putine shantzuri.. pe care sosul se va aseza mai bine ... dar nu e absolut obligatoriu

am pus apa cu sare la fiert si cind apa clocotea am micsorat flacara, si am adaugat gnocchi ... deci la foc mic ... le-am lasat pina cind s-au ridicat la suprafata toti. Cu paleta cu gaurele am " pescuit" toate galustele si le-am pus in vasul pentru cuptor impreuna cu sos de rosii si cuburi de mozzarella ... ar fii tb sa pun deasupra parmezan ras (dar am descoperit ca nu aveam si deci am pus o feliuta de brinza topita rupta in bucatele) si frunze de busuioc (n-am avut si n. -am pus dar trebuie)....

preparare sos de rosii: se pune la calit in ulei catelul de usturoi intreg si doar usor strivit, se adauga sucul de rosii, sarea si busuioc. Se fierbe putin si la final se culege catelul de usturoi din sos si se arunca.

am pus la cuptor sa se gratineze (eu la microunde) ...

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Zucchini cu pui si mozzarella

Zucchini cu pui si mozzarella

Zucchini cu pui si mozzarella
Cele mai apreciate rețete
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
1
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Dulceata de visine
2
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ceafa de porc la cuptor
4
Prajitura turnata cu branza si visine
5
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Parteneri
Desert tort cu crema de afine si ciocolata
Bucataras.RO

Desert tort cu crema de afine si ciocolata

Desert tort cu crema de afine si ciocolata
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara
Culinar.RO

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara

Retete dietetice E o prăjitură uşor de făcut. Puteţi folosi ce fructe vă plac. Eu am ales caise şi...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara
Compot de visine pentru iarna
Gustos.RO

Compot de visine pentru iarna

Reteta de compot de visine pentru iarna. Cum se face compot de visine pentru iarna fara conservanti.

Compot de visine pentru iarna
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate