Gnocchi in Sos de Rosii (Alla Sorrentina)

Complexitate
redusa
Gnocchi in Sos de Rosii (Alla Sorrentina)

Ingrediente

  • Pt condiment (sos):
  • sos de rosii
  • mozzarella
  • parmigian ras (eu brinza topita)
  • busuioc
  • 1 catel de usturoi intreg
  • Pt gnocchi:
  • 1 kg de cartofi
  • 250 gr faina
  • 2 oua
  • 1 lingura de ulei
  • sare

Mod de preparare

- am fiert cartofii (ideal ar fi sa ii fierbeti in coaja, din motive de graba eu i-am curatat de coaja si i-am copt /fiert la microunde)
- apoi cartofii se strivesc ca pt piure
- se lasa putin sa se racoreasca
- se pun pe planseta si se face o gaura in mijloc
- adaugam oul batut, faina, sarea si uleiul
- si framintam bine.

Daca chiar aveti impresia ca mai e nevoie de faina, va pudrati miinile si putin planseta cu faina, dar nu adaugati in compozitie caci vor devenii prea tari ca niste galuste de faina, nu ca cele de cartofi mult mai delicate la gust.


am format suluri groase cit degetul mare si am taiat din loc in loc cilindri cu aceeasi dimensiune ... eu le-am facut mai mari dar se pot face si mai mici ... fiecare dupa cum ii place ...

eu am avut unealta pretioasa de lemn dar se pot trece foarte bine si pe dintii unei furculite ca sa aiba putine shantzuri.. pe care sosul se va aseza mai bine ... dar nu e absolut obligatoriu

am pus apa cu sare la fiert si cind apa clocotea am micsorat flacara, si am adaugat gnocchi ... deci la foc mic ... le-am lasat pina cind s-au ridicat la suprafata toti. Cu paleta cu gaurele am " pescuit" toate galustele si le-am pus in vasul pentru cuptor impreuna cu sos de rosii si cuburi de mozzarella ... ar fii tb sa pun deasupra parmezan ras (dar am descoperit ca nu aveam si deci am pus o feliuta de brinza topita rupta in bucatele) si frunze de busuioc (n-am avut si n. -am pus dar trebuie)....

preparare sos de rosii: se pune la calit in ulei catelul de usturoi intreg si doar usor strivit, se adauga sucul de rosii, sarea si busuioc. Se fierbe putin si la final se culege catelul de usturoi din sos si se arunca.

am pus la cuptor sa se gratineze (eu la microunde) ...

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Bomboane Raffaello
4
Dulciuri

Bomboane Raffaello

Bomboane Raffaello
Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic
5
Salate

Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic

Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic
Parteneri
Cочники-Placinta ruseasca  cu branza  II
Bucataras.RO

Cочники-Placinta ruseasca cu branza II

La fel de cunoscuta in CSI ca si si placinta ruseasca cu branza pe care am postat-o anterior...

Cочники-Placinta ruseasca cu branza II
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute