Gnocchi in Sos de Rosii (Alla Sorrentina)

Complexitate
redusa
Gnocchi in Sos de Rosii (Alla Sorrentina)

Ingrediente

  • Pt condiment (sos):
  • sos de rosii
  • mozzarella
  • parmigian ras (eu brinza topita)
  • busuioc
  • 1 catel de usturoi intreg
  • Pt gnocchi:
  • 1 kg de cartofi
  • 250 gr faina
  • 2 oua
  • 1 lingura de ulei
  • sare

Mod de preparare

- am fiert cartofii (ideal ar fi sa ii fierbeti in coaja, din motive de graba eu i-am curatat de coaja si i-am copt /fiert la microunde)
- apoi cartofii se strivesc ca pt piure
- se lasa putin sa se racoreasca
- se pun pe planseta si se face o gaura in mijloc
- adaugam oul batut, faina, sarea si uleiul
- si framintam bine.

Daca chiar aveti impresia ca mai e nevoie de faina, va pudrati miinile si putin planseta cu faina, dar nu adaugati in compozitie caci vor devenii prea tari ca niste galuste de faina, nu ca cele de cartofi mult mai delicate la gust.


am format suluri groase cit degetul mare si am taiat din loc in loc cilindri cu aceeasi dimensiune ... eu le-am facut mai mari dar se pot face si mai mici ... fiecare dupa cum ii place ...

eu am avut unealta pretioasa de lemn dar se pot trece foarte bine si pe dintii unei furculite ca sa aiba putine shantzuri.. pe care sosul se va aseza mai bine ... dar nu e absolut obligatoriu

am pus apa cu sare la fiert si cind apa clocotea am micsorat flacara, si am adaugat gnocchi ... deci la foc mic ... le-am lasat pina cind s-au ridicat la suprafata toti. Cu paleta cu gaurele am " pescuit" toate galustele si le-am pus in vasul pentru cuptor impreuna cu sos de rosii si cuburi de mozzarella ... ar fii tb sa pun deasupra parmezan ras (dar am descoperit ca nu aveam si deci am pus o feliuta de brinza topita rupta in bucatele) si frunze de busuioc (n-am avut si n. -am pus dar trebuie)....

preparare sos de rosii: se pune la calit in ulei catelul de usturoi intreg si doar usor strivit, se adauga sucul de rosii, sarea si busuioc. Se fierbe putin si la final se culege catelul de usturoi din sos si se arunca.

am pus la cuptor sa se gratineze (eu la microunde) ...

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Rulada de Biscuiti (de Post)
5
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Parteneri
Bocceluţe din cotlet de porc umplute cu cârnaţi
Bucataras.RO

Bocceluţe din cotlet de porc umplute cu cârnaţi

Ideea am preluat-o de la Sara&Mike,foarte mult mi-au plăcut ,mai ales că e o reţetă simplă ,iar pentru umplutură se pot...

Bocceluţe din cotlet de porc umplute cu cârnaţi
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola