Gnocchi in Sos de Rosii (Alla Sorrentina)

Complexitate
redusa
Gnocchi in Sos de Rosii (Alla Sorrentina)

Ingrediente

  • Pt condiment (sos):
  • sos de rosii
  • mozzarella
  • parmigian ras (eu brinza topita)
  • busuioc
  • 1 catel de usturoi intreg
  • Pt gnocchi:
  • 1 kg de cartofi
  • 250 gr faina
  • 2 oua
  • 1 lingura de ulei
  • sare

Mod de preparare

- am fiert cartofii (ideal ar fi sa ii fierbeti in coaja, din motive de graba eu i-am curatat de coaja si i-am copt /fiert la microunde)
- apoi cartofii se strivesc ca pt piure
- se lasa putin sa se racoreasca
- se pun pe planseta si se face o gaura in mijloc
- adaugam oul batut, faina, sarea si uleiul
- si framintam bine.

Daca chiar aveti impresia ca mai e nevoie de faina, va pudrati miinile si putin planseta cu faina, dar nu adaugati in compozitie caci vor devenii prea tari ca niste galuste de faina, nu ca cele de cartofi mult mai delicate la gust.


am format suluri groase cit degetul mare si am taiat din loc in loc cilindri cu aceeasi dimensiune ... eu le-am facut mai mari dar se pot face si mai mici ... fiecare dupa cum ii place ...

eu am avut unealta pretioasa de lemn dar se pot trece foarte bine si pe dintii unei furculite ca sa aiba putine shantzuri.. pe care sosul se va aseza mai bine ... dar nu e absolut obligatoriu

am pus apa cu sare la fiert si cind apa clocotea am micsorat flacara, si am adaugat gnocchi ... deci la foc mic ... le-am lasat pina cind s-au ridicat la suprafata toti. Cu paleta cu gaurele am " pescuit" toate galustele si le-am pus in vasul pentru cuptor impreuna cu sos de rosii si cuburi de mozzarella ... ar fii tb sa pun deasupra parmezan ras (dar am descoperit ca nu aveam si deci am pus o feliuta de brinza topita rupta in bucatele) si frunze de busuioc (n-am avut si n. -am pus dar trebuie)....

preparare sos de rosii: se pune la calit in ulei catelul de usturoi intreg si doar usor strivit, se adauga sucul de rosii, sarea si busuioc. Se fierbe putin si la final se culege catelul de usturoi din sos si se arunca.

am pus la cuptor sa se gratineze (eu la microunde) ...

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Inghetata de trandafiri si banane
2
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
3
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Pizza Fara Blat
4
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Prajitura cu Mere
5
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Parteneri
Prajitura Ole
Bucataras.RO

Prajitura Ole

Nicio zi fara ciocolata! De aceea, va prezint o prajitura delicioasa. Este printre cele mai bune prajituri pe care le-am...

Prajitura Ole
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti