- am fiert cartofii (ideal ar fi sa ii fierbeti in coaja, din motive de graba eu i-am curatat de coaja si i-am copt /fiert la microunde)
- apoi cartofii se strivesc ca pt piure
- se lasa putin sa se racoreasca
- se pun pe planseta si se face o gaura in mijloc
- adaugam oul batut, faina, sarea si uleiul
- si framintam bine.
Daca chiar aveti impresia ca mai e nevoie de faina, va pudrati miinile si putin planseta cu faina, dar nu adaugati in compozitie caci vor devenii prea tari ca niste galuste de faina, nu ca cele de cartofi mult mai delicate la gust.
am format suluri groase cit degetul mare si am taiat din loc in loc cilindri cu aceeasi dimensiune ... eu le-am facut mai mari dar se pot face si mai mici ... fiecare dupa cum ii place ...
eu am avut unealta pretioasa de lemn dar se pot trece foarte bine si pe dintii unei furculite ca sa aiba putine shantzuri.. pe care sosul se va aseza mai bine ... dar nu e absolut obligatoriu
am pus apa cu sare la fiert si cind apa clocotea am micsorat flacara, si am adaugat gnocchi ... deci la foc mic ... le-am lasat pina cind s-au ridicat la suprafata toti. Cu paleta cu gaurele am " pescuit" toate galustele si le-am pus in vasul pentru cuptor impreuna cu sos de rosii si cuburi de mozzarella ... ar fii tb sa pun deasupra parmezan ras (dar am descoperit ca nu aveam si deci am pus o feliuta de brinza topita rupta in bucatele) si frunze de busuioc (n-am avut si n. -am pus dar trebuie)....
preparare sos de rosii: se pune la calit in ulei catelul de usturoi intreg si doar usor strivit, se adauga sucul de rosii, sarea si busuioc. Se fierbe putin si la final se culege catelul de usturoi din sos si se arunca.
am pus la cuptor sa se gratineze (eu la microunde) ...
Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateDureaza pana se face dar este tare bun1
Jambon de porc la cuptorCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii