Intr-un vas se pune apa cu sare si un strop de ulei, la fiert. Cand da in fierbere se adauga gnocchi. Cand se ridica la suprafata e semn ca sant gata fierti. Intr-o tigaie se pune, la infierbantat, uleiul si 20 gr unt. Se adauga ceapa si usturoiul si se prajesc 3-4 minute.
Apoi se adauga ciupercile feliate, se mai invarte circa 2-3 minute in vas, dupa care se pune lichidul prevazut in reteta si rosile cubulete. Se pune capacul pe vas si se lasa la fiert cam 8 minute. Se ridica capacul, se scurge eventualul lichid ramas, se adauga putin din patrunjelul tocat.
Gnocchi se scurg, se aseaza intr-un castron incalzit, se pune 20 gr unt deasupra si patrunjel tocat, se amesteca pana se topeste untul. Deasupra se pune amestecul de ciuperci, si se amesteca usor totul.
Se presara patrunjel, daca mai este cazul, parmesanul ras sau feliat subtire de tot. Se serveste in farfurii incalzite, cu un decor de felii de parmesan si un pahar de vin bun langa.
Este o reteta de cartofi cu maioneza la cuptor, inspirata de la Andreea-Caroline. Multumesc, Andreea, pentru aceasta reteta!...
Cartofi auriiO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii