Ghiveci Simplu

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Ghiveci Simplu

Ingrediente

  • ceapa mare
  • 2-3 rosii coapte bine
  • 2 ardei sau gogosari
  • un dovlecel (facultativ)
  • sare
  • piper dupa gust
  • cartofi 3 mijlocii
  • orez nefiert
  • jumatate de ceasca
  • ulei

Mod de preparare

Se taie ceapa marunt si se prajeste in ulei, apoi se adauga ardeiul sau gogosarul taiat cubulete, , dupa vreo 2-3 minute se adauga si rosia decojita si fara seminte. Se lasa pe foc mic pentru 2-3 minute, dupa care se pune in cratita orezul si se amesteca bine punandu-se tot cate putina apa (doar cat sa acopere orezul nu mai mult). Se amesteca mereu si se are grija sa se mai adauge mereu cate putina apa.

Dupa 5 minute dupa ce am pus oreziul se pot adauga cartofii cruzi si taiati cuburele. Se amesteca mereu (tot la 2-3 minute) si se adauga apa pe masura ce scade. In 20 de minute de la adaugarea orezului ghiveciul este gata.

Se mananca asa cum este sau cu castraveti murati si cand nu este post se poate manca garnitura langa friptura. Cine doreste mai poate adauga si putina boia si ciuperci. Eu de regula pun ciuperci dar de data asta nu am avut deci am facut ghiveciul tare simplu

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici