Se taie ceapa marunt si se prajeste in ulei, apoi se adauga ardeiul sau gogosarul taiat cubulete, , dupa vreo 2-3 minute se adauga si rosia decojita si fara seminte. Se lasa pe foc mic pentru 2-3 minute, dupa care se pune in cratita orezul si se amesteca bine punandu-se tot cate putina apa (doar cat sa acopere orezul nu mai mult). Se amesteca mereu si se are grija sa se mai adauge mereu cate putina apa.
Dupa 5 minute dupa ce am pus oreziul se pot adauga cartofii cruzi si taiati cuburele. Se amesteca mereu (tot la 2-3 minute) si se adauga apa pe masura ce scade. In 20 de minute de la adaugarea orezului ghiveciul este gata.
Se mananca asa cum este sau cu castraveti murati si cand nu este post se poate manca garnitura langa friptura. Cine doreste mai poate adauga si putina boia si ciuperci. Eu de regula pun ciuperci dar de data asta nu am avut deci am facut ghiveciul tare simplu
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii