Ghiveci de Legume

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Cartofi 750 gr
  • ceapa 500gr
  • 1 morcov
  • 4 ardei grasi
  • 2 vinete
  • mazare200gr
  • rosii 500gr
  • ulei de masline 75 ml
  • sare
  • piper boabe
  • patrunjel o legatura

Mod de preparare

Facem focul la gratar prima data ca o parte din legume sa le coacem.
Ardeii vinetele si rosiile le punem pe gratar, le perpelim bine pe o parte si alta iar cand sunt gata le aruncam intr-un castron si le presaram putina sare sa ne ajute la curatat de pielita.

Apoi le tocam mai grosolan si le dam deoparte pana le vine randul.
Dam prin razatoarea medie morcovul, taiem ceapa mai mare si le calim cu uleiul de masline.

Cand sunt gata adaugi cartofii, cuprindem cu apa si lasam sa fiarba cartofii. Cand se sfarama cartoful adaugam si legumele coapte la gratar,

Asezonam cu sare si piper lasand la ingrsat ghiveciul.
Tocam patrunjelul si jumatate punem in oala, jumatate sa ne ramana la ornat in farfurie.
Daca e de post de post sa fie asa ca fugi repede la zamnic si scoate cativa bureti murati si treci la masa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
3
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Mona
4
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Parteneri
Slanina fiarta cu boia si usturoi
Bucataras.RO

Slanina fiarta cu boia si usturoi

Slanina fiarta in zeama de varza este foarte buna.

Slanina fiarta cu boia si usturoi
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola