Frunze de Sfecla cu Oua la Cuptor

Complexitate
redusa
Frunze de Sfecla cu Oua la Cuptor

Ingrediente

  • 600 gr frunze de sfecla (planta este speciala pentru productia de frunze si nu de radacina) (in engleza swess chard)
  • 4 oua
  • 1 rosie
  • sare
  • piper
  • ulei

Mod de preparare

- spalati si fierbeti frunzele cit sa rezulte fierte dar usor crocante, in apa sarata

- scurgeti bine frunzele si apoi le tatiati marunt sau mai putn marunt cu cutitul

- separati albusele de galbenuse si bateti albusele aproape spuma (nu trebuie batute chiar ca pentru prajituri decit daca va face placere)

- opariti si curatati de coaja si seminte rosia pe care apo o taiati in bucati nu foarte mici

- amestecati frunzele fierte si taiate cu albusele batute, rosia bucati si adaugati sare si piper

- ungeti cu ulei o forma de sticla / portelan pentru cuptor (22*17 cm) si varsati in ea compozitia, cu o lingura umezita sau cu un polonic mic (cel folosit pentru clatite sau pentru sosuri) faceti mici cuiburi in care varsati cite un galbenus in fiecare

- coaceti la 180-200 °C cca 20 minute sau pina cind galbenusele nu sunt tari/coapte
- folositi spanac in loc de aceste frunze de sfecla (evident spnacul nu trebuie fiert ci numai inabusit cu sare intr-o tigaie cu capac, adaugind numai daca este cazul cite 1 lingura de apa)
- puteti adauga brinza rasa sau brinza crema in compozitie

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)