- spalati si fierbeti frunzele cit sa rezulte fierte dar usor crocante, in apa sarata
- scurgeti bine frunzele si apoi le tatiati marunt sau mai putn marunt cu cutitul
- separati albusele de galbenuse si bateti albusele aproape spuma (nu trebuie batute chiar ca pentru prajituri decit daca va face placere)
- opariti si curatati de coaja si seminte rosia pe care apo o taiati in bucati nu foarte mici
- amestecati frunzele fierte si taiate cu albusele batute, rosia bucati si adaugati sare si piper
- ungeti cu ulei o forma de sticla / portelan pentru cuptor (22*17 cm) si varsati in ea compozitia, cu o lingura umezita sau cu un polonic mic (cel folosit pentru clatite sau pentru sosuri) faceti mici cuiburi in care varsati cite un galbenus in fiecare
- coaceti la 180-200 °C cca 20 minute sau pina cind galbenusele nu sunt tari/coapte
- folositi spanac in loc de aceste frunze de sfecla (evident spnacul nu trebuie fiert ci numai inabusit cu sare intr-o tigaie cu capac, adaugind numai daca este cazul cite 1 lingura de apa)
- puteti adauga brinza rasa sau brinza crema in compozitie
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorAm zis sa-i fac, ca trece toamna cu toate bunatatile ei si eu nu am apucat sa-i gatesc macar odata...sunt satiosi si satura...
Ardei umplutiEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii