- spalati si fierbeti frunzele cit sa rezulte fierte dar usor crocante, in apa sarata
- scurgeti bine frunzele si apoi le tatiati marunt sau mai putn marunt cu cutitul
- separati albusele de galbenuse si bateti albusele aproape spuma (nu trebuie batute chiar ca pentru prajituri decit daca va face placere)
- opariti si curatati de coaja si seminte rosia pe care apo o taiati in bucati nu foarte mici
- amestecati frunzele fierte si taiate cu albusele batute, rosia bucati si adaugati sare si piper
- ungeti cu ulei o forma de sticla / portelan pentru cuptor (22*17 cm) si varsati in ea compozitia, cu o lingura umezita sau cu un polonic mic (cel folosit pentru clatite sau pentru sosuri) faceti mici cuiburi in care varsati cite un galbenus in fiecare
- coaceti la 180-200 °C cca 20 minute sau pina cind galbenusele nu sunt tari/coapte
- folositi spanac in loc de aceste frunze de sfecla (evident spnacul nu trebuie fiert ci numai inabusit cu sare intr-o tigaie cu capac, adaugind numai daca este cazul cite 1 lingura de apa)
- puteti adauga brinza rasa sau brinza crema in compozitie

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii