Fasole facaluita

Portii
3
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
medie
Fasole facaluita

Ingrediente

  • 1 cana cu fasole boabe albe
  • 1 cana cu fasole boabe negre
  • 500 g ceapa
  • 2 frunze de dafin
  • 2 morcovi
  • 1 ceasca ulei
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 lingura pasta de rosii
  • malai

Mod de preparare

Fasolea curatata, spalata, se pune la fiert in doua vase separat, alba si neagra, iar cand incepe sa fiarba, se adauga la fiecare cate 1/2lingurita bicarbonat pentru urgentarea fierberii.
Dupa 20 min, se scurge fasolea, se clateste cu apa rece, se pune din nou la fiert, tot separat si in fiecare vas se adauga 1 ceapa curatata si taiata in sferturi, 1 morcov rondele, 1 frunza de dafin si putina sare.
Dupa ce au fiert foarte bine, se strecoara fasolea, se scoate dafinul, se rastoarna in blender, se paseaza foarte bine impreuna cu usturoiul curatat si impartit in doua, apoi se scoate in boluri separate.
Fiecare piure se potriveste de gust cu sare si piperm apoi se mixeaza, adaugand la fiecare cate 2 linguri ulei turnat cate putin ca la maioneza, pentru un gust deosebit.
Uleiul ramas se pune intr-un vas pe foc si se caleste ceapa ramasa tocata marunt, dupa ce s-a rumenit, se adauga pasta de rosii, se amesteca, apoi se lasa deoparte.
Pentru prezentare, se pune pe farfurie un inel de inox, apoi 2linguri mamaliga, se niveleaza, urmand 2 linguri fasole neagra, se niveleaza, apoi 2linguri fasole alba, se niveleaza si la final se acopera cu ceapa prajita; se scoate inelul, apoi se serveste cu muraturi. 
Se mai poate servi, pusa pe farfurie cu lingura, alaturi salata de sfecla rosie cu morcov si paine prajita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure

Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure

Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure
Pui cu dovlecei en papillote

Pui cu dovlecei en papillote

Pui cu dovlecei en papillote
Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Cele mai apreciate rețete
Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
1
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
3
Conserve, muraturi

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna

Tocana de legume cu morcov si orez este o conserva minunata pentru iarna, care nu lipseste niciodata din camara mea.

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
Conserva de Fasole Verde
4
Conserve, muraturi

Conserva de Fasole Verde

Conserva de Fasole Verde
Prajitura turnata cu branza de vaci
5
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Parteneri
Pui cu portocale la cuptor
Bucataras.RO

Pui cu portocale la cuptor

Pentru pranzul de duminica am ales sa prepar un pui cu…..portocale, vedeta acestei luni. Am folosit sucul de la doua...

Pui cu portocale la cuptor
Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Gustos.RO

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta - o bautura delicioasa si revigoranta perfecta pentru zilele calduroase. Descopera reteta...

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia