Fasolea curatata, spalata, se pune la fiert in doua vase separat, alba si neagra, iar cand incepe sa fiarba, se adauga la fiecare cate 1/2lingurita bicarbonat pentru urgentarea fierberii.
Dupa 20 min, se scurge fasolea, se clateste cu apa rece, se pune din nou la fiert, tot separat si in fiecare vas se adauga 1 ceapa curatata si taiata in sferturi, 1 morcov rondele, 1 frunza de dafin si putina sare.
Dupa ce au fiert foarte bine, se strecoara fasolea, se scoate dafinul, se rastoarna in blender, se paseaza foarte bine impreuna cu usturoiul curatat si impartit in doua, apoi se scoate in boluri separate.
Fiecare piure se potriveste de gust cu sare si piperm apoi se mixeaza, adaugand la fiecare cate 2 linguri ulei turnat cate putin ca la maioneza, pentru un gust deosebit.
Uleiul ramas se pune intr-un vas pe foc si se caleste ceapa ramasa tocata marunt, dupa ce s-a rumenit, se adauga pasta de rosii, se amesteca, apoi se lasa deoparte.
Pentru prezentare, se pune pe farfurie un inel de inox, apoi 2linguri mamaliga, se niveleaza, urmand 2 linguri fasole neagra, se niveleaza, apoi 2linguri fasole alba, se niveleaza si la final se acopera cu ceapa prajita; se scoate inelul, apoi se serveste cu muraturi.
Se mai poate servi, pusa pe farfurie cu lingura, alaturi salata de sfecla rosie cu morcov si paine prajita.
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minutePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii