Dovlecei (Zucchini) Umpluti

Complexitate
redusa
Dovlecei (Zucchini) Umpluti

Ingrediente

  • 350 gr (2 bucati) ) dovlecei /zucchini
  • 6-8 linguri de pesmet
  • 1-2 linguri maghiran uscat
  • sare
  • ulei

Mod de preparare

Se spala si se taie marginile (virful si cotorul) dovleceilor. Se taie in 2 pe lungine si cine vrea poate sa ii opareasca (ii scufunda cca 30 secunde in apa clocotita cu sare) eu nu am facut aceasta operatiune.

Se scobesc ca niste barcute si miezul obtinut se macina in robot sau in masina de tocat pina cind obtinem o pasta. Adaugam 2 linguri de ulei, maghirnul sarea si pesmetul si amestecam.

Umplem cojile de dovlecei cu umplutura si le asezam in tava. Varsam ca un fir ulei deasupra in zigzag lasind sa curga (prelinga) si pe tava ulei. Folosim sticla speciala de ulei cu dop prin care curge putin / in fir sau punem degetul la gura sticlei lasind un spatiu mic prin care sa varsam.

Coacem la 180 °c pina cind cojile de dovlecei rezulta moi, intra furculita in ele. Se servesc si reci si calde sunt bune si ca aperitiv si ca fel principal den post sau garnitura inclusiv pregatite acasa pentru un picnik.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga
Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Amandine III
3
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura cu Cocos si Crema de Vanilie
4
Dulciuri

Prajitura cu Cocos si Crema de Vanilie

Prajitura cu Cocos si Crema de Vanilie
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Chec cu portocale
Culinar.RO

Chec cu portocale

Un chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...

Chec cu portocale
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Gustos.RO

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos