Se spala si se taie marginile (virful si cotorul) dovleceilor. Se taie in 2 pe lungine si cine vrea poate sa ii opareasca (ii scufunda cca 30 secunde in apa clocotita cu sare) eu nu am facut aceasta operatiune.
Se scobesc ca niste barcute si miezul obtinut se macina in robot sau in masina de tocat pina cind obtinem o pasta. Adaugam 2 linguri de ulei, maghirnul sarea si pesmetul si amestecam.
Umplem cojile de dovlecei cu umplutura si le asezam in tava. Varsam ca un fir ulei deasupra in zigzag lasind sa curga (prelinga) si pe tava ulei. Folosim sticla speciala de ulei cu dop prin care curge putin / in fir sau punem degetul la gura sticlei lasind un spatiu mic prin care sa varsam.
Coacem la 180 °c pina cind cojile de dovlecei rezulta moi, intra furculita in ele. Se servesc si reci si calde sunt bune si ca aperitiv si ca fel principal den post sau garnitura inclusiv pregatite acasa pentru un picnik.
Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....
Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfectaPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateUn chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...
Chec cu portocaleIncearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Comentarii