Se taie dovleceii in doua si se scobesc de miez. Se oparesc cu putina apa clocotita. Se pune miezul dovlecelului, ciopercile curatate si taiate in bucati cu varza taiata fin in putin ulei de masline incins. Se calesc toate si la urma se adauga si maslinele taiate felii si vinul al. Cand se ia de pe foc se adauga si oul intreg.
Dovleceii opariti in prealabil se umplu cu acest amestec. Deasupra se pun felii de rosii cu cascaval ras si marar, putin piper. Se pun nintr-un vas de sticla termorezistent sau intr-un vas de pamant. Se coace aprox. 30 minute cu capac si 15 minute fara capac la cuptor la 180 oC.
Se poate servi si rece.
Cascaval se mai poate adauga si la servire, ras.
Daca ramane umplutura se poate pune ca strat pe care se pun dovleceii umpluti.
Pff, de vreo 3 ani am în plan acest desert minunat, teoretic simplu, de când l-am savurat la un restaurant de pe...
Desert Cusma lui GugutaO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii