Se taie dovleceii in doua si se scobesc de miez. Se oparesc cu putina apa clocotita. Se pune miezul dovlecelului, ciopercile curatate si taiate in bucati cu varza taiata fin in putin ulei de masline incins. Se calesc toate si la urma se adauga si maslinele taiate felii si vinul al. Cand se ia de pe foc se adauga si oul intreg.
Dovleceii opariti in prealabil se umplu cu acest amestec. Deasupra se pun felii de rosii cu cascaval ras si marar, putin piper. Se pun nintr-un vas de sticla termorezistent sau intr-un vas de pamant. Se coace aprox. 30 minute cu capac si 15 minute fara capac la cuptor la 180 oC.
Se poate servi si rece.
Cascaval se mai poate adauga si la servire, ras.
Daca ramane umplutura se poate pune ca strat pe care se pun dovleceii umpluti.
Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatCum pot sa va descriu eu aceasta prajitura? Nu as vrea sa spun prea multe, nu ca nu merita, dar e prea grozava ca sa ma...
Prajitura cu nuca si crema de ciocolata albaDescopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Comentarii