Ungeti cu unt un vas termorezistent si tapetati-l cu pesmet, inclusiv peretii laterali.
Curatati dovleceii de coaja si seminte, apoi dati-i pe razatoarea cu ochiuri mari.
Sarati, amestecati, lasati putin in asteptare si stoarceti de zeama.
Separat omogenizati branza de vaci cu telemeaua, ambele pasate bine in prealabil. Inglobati mararul tocat marunt. Turnati in vasul pregatit un strat de dovlecei, unul de amestec de branza si continuati pana se termina ingredientele, avand grija ca ultimul strat sa fie de dovlecei.
Separat, caliti faina in untul incins, stingeti cu lapte si fierbeti in continuare, la foc mic, pana se ingroasa, amestecand continuu. Dati deoparte si adaugati imediat branza de burduf, smantana si amestecati energic pana ce acestea sunt topite, omogenizate si devin un sos cremos si fin. Potriviti de sare si piper, dupa gust.
Turnati uniform peste ultimul strat de dovlecei din tava si presarati generos cu cascaval sau parmezan ras. Dati la cuptorul preincalzit, la foc potrivit pana ce cascavalul este topit si se formeaza deasupra o crusta frumos rumenita.
Serviti cald, alaturi de o salata de rosii.
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii