Ungeti cu unt un vas termorezistent si tapetati-l cu pesmet, inclusiv peretii laterali.
Curatati dovleceii de coaja si seminte, apoi dati-i pe razatoarea cu ochiuri mari.
Sarati, amestecati, lasati putin in asteptare si stoarceti de zeama.
Separat omogenizati branza de vaci cu telemeaua, ambele pasate bine in prealabil. Inglobati mararul tocat marunt. Turnati in vasul pregatit un strat de dovlecei, unul de amestec de branza si continuati pana se termina ingredientele, avand grija ca ultimul strat sa fie de dovlecei.
Separat, caliti faina in untul incins, stingeti cu lapte si fierbeti in continuare, la foc mic, pana se ingroasa, amestecand continuu. Dati deoparte si adaugati imediat branza de burduf, smantana si amestecati energic pana ce acestea sunt topite, omogenizate si devin un sos cremos si fin. Potriviti de sare si piper, dupa gust.
Turnati uniform peste ultimul strat de dovlecei din tava si presarati generos cu cascaval sau parmezan ras. Dati la cuptorul preincalzit, la foc potrivit pana ce cascavalul este topit si se formeaza deasupra o crusta frumos rumenita.
Serviti cald, alaturi de o salata de rosii.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaPregatite cu mare drag pentru o gustare delicioasa...va invit sa degustati :)
Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapteMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii