Curry de Naut cu Pilaf din Conopida

Complexitate
redusa
Curry de Naut cu Pilaf din Conopida

Ingrediente

  • Pentru curry de naut:
  • 8 linguri ulei nerafinat de floarea soarelui
  • 1 lingurita seminte de mustar
  • 2 buc ceapa alba tocata marunt
  • 400 g rosii decojite tocate cubulete
  • 1 lingurita pasta de ghimbir proaspat
  • pasta de usturoi din 2 capatani
  • 1 lingura pasta de ardei iute verde
  • ½ lingurita de boia iute afumata
  • 1 lingurita turmeric
  • 1 lingurita coriandru uscat si macinat
  • 1 lingurita chimion uscat si macinat
  • 400 g naut
  • 1 cub (11 g ) legume Alnatura
  • Pentru servire:
  • 1 legatura coriandru proaspat
  • 1 lingurita garam masala
  • Pentru pilaful din conopida:
  • 1 kg Conopida
  • 10 frunze de curry
  • 1 cub (11 g ) legume Alnatura

Mod de preparare

Reteta de curry de naut este din revista Jamie Magazine si este o reteta foarte simpla de curry vegan.

Preparare curry din naut:
Pentru ca nu imi place sa folosesc nautul gata fiert din conserva, am folosit naut uscat in aceasta reteta.

Fierbem 400 g. naut in oala sub presiune.

Incalzim uleiul intr-o cratita la temperatura medie si adaugam semintele de mustar. Cand auzim niste mici pocnituri adaugam ceapa tocata si o prajim pana devine aurie. Adaugam rosiile si fierbem timp de 5 minute. Adaugam ghimbirul, usturoiul, ardeiul iute verde si celelalte condimente: turmeric, boia iute, coriandru si chimion si continuam fierberea timp de 5 minute.

Adaugam 250 ml din zeama in care a fiert nautul, 1cub de legume si nautul fiert si lasam sa mai fiarba inca 5 minute in cratita acoperita cu capac.

Pentru ca in bucataria indiana curry-ul se serveste deobicei cu orez basmati, va propun sa folositi in loc de orez conopida, care poate si gatita in asa fel incat sa arate ca orezul si sa aiba un gust delicios.

Procesam conopida intr-un robot de bucatarie, pana ajunge la marimea si textura orezului.

Punem la fiert zeama ramasa de la fierberea nautului, mai adaugam apa daca este necesar, adaugam cubul de legume si fierbem. Cand apa a dat in clocot adaugam conopida si frunzele de curry si fierbem la temperatura medie timp de minute. Strecuram zeama si pilaful din conopida este gata.

Punem pe o farfurie cateva linguri de pilaf din conopida, punem deasupra cateva linguri de curry de naut, presaram ¼ lingurita de garam masala si coriadru proaspat tocat. Putem sa mai garnisim cu un ardei iute verde.

Va doresc Pofta Buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran
Placinte cu branza

Placinte cu branza

Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Prajitura cu Mere
2
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu Mere si Iaurt
3
Dulciuri

Prajitura cu Mere si Iaurt

Prajitura cu Mere si Iaurt
Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)
5
Dulciuri

Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)

Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)
Parteneri
Avat cu unt si lamaie
Bucataras.RO

Avat cu unt si lamaie

 "Bunatati pentru Craciun" Ne place mult pestele, mai ales copt. Prietenii ce vin in vizita, abia asteapta sa...

Avat cu unt si lamaie
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Culinar.RO

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Inainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Prajitura Bounty
Gustos.RO

Prajitura Bounty

Reteta de prajitura Bounty. Prajitura Bounty cu blat umed de cacao, crema de cocos si glazura de ciocolata. Bounty cu cocos...

Prajitura Bounty