Curry de Naut cu Pilaf din Conopida

Complexitate
redusa
Curry de Naut cu Pilaf din Conopida

Ingrediente

  • Pentru curry de naut:
  • 8 linguri ulei nerafinat de floarea soarelui
  • 1 lingurita seminte de mustar
  • 2 buc ceapa alba tocata marunt
  • 400 g rosii decojite tocate cubulete
  • 1 lingurita pasta de ghimbir proaspat
  • pasta de usturoi din 2 capatani
  • 1 lingura pasta de ardei iute verde
  • ½ lingurita de boia iute afumata
  • 1 lingurita turmeric
  • 1 lingurita coriandru uscat si macinat
  • 1 lingurita chimion uscat si macinat
  • 400 g naut
  • 1 cub (11 g ) legume Alnatura
  • Pentru servire:
  • 1 legatura coriandru proaspat
  • 1 lingurita garam masala
  • Pentru pilaful din conopida:
  • 1 kg Conopida
  • 10 frunze de curry
  • 1 cub (11 g ) legume Alnatura

Mod de preparare

Reteta de curry de naut este din revista Jamie Magazine si este o reteta foarte simpla de curry vegan.

Preparare curry din naut:
Pentru ca nu imi place sa folosesc nautul gata fiert din conserva, am folosit naut uscat in aceasta reteta.

Fierbem 400 g. naut in oala sub presiune.

Incalzim uleiul intr-o cratita la temperatura medie si adaugam semintele de mustar. Cand auzim niste mici pocnituri adaugam ceapa tocata si o prajim pana devine aurie. Adaugam rosiile si fierbem timp de 5 minute. Adaugam ghimbirul, usturoiul, ardeiul iute verde si celelalte condimente: turmeric, boia iute, coriandru si chimion si continuam fierberea timp de 5 minute.

Adaugam 250 ml din zeama in care a fiert nautul, 1cub de legume si nautul fiert si lasam sa mai fiarba inca 5 minute in cratita acoperita cu capac.

Pentru ca in bucataria indiana curry-ul se serveste deobicei cu orez basmati, va propun sa folositi in loc de orez conopida, care poate si gatita in asa fel incat sa arate ca orezul si sa aiba un gust delicios.

Procesam conopida intr-un robot de bucatarie, pana ajunge la marimea si textura orezului.

Punem la fiert zeama ramasa de la fierberea nautului, mai adaugam apa daca este necesar, adaugam cubul de legume si fierbem. Cand apa a dat in clocot adaugam conopida si frunzele de curry si fierbem la temperatura medie timp de minute. Strecuram zeama si pilaful din conopida este gata.

Punem pe o farfurie cateva linguri de pilaf din conopida, punem deasupra cateva linguri de curry de naut, presaram ¼ lingurita de garam masala si coriadru proaspat tocat. Putem sa mai garnisim cu un ardei iute verde.

Va doresc Pofta Buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu Mere
1
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu mere, budinca si foietaj
2
Dulciuri

Prajitura cu mere, budinca si foietaj

Prajitura cu mere, budinca si foietaj
Inghetata de trandafiri si banane
3
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Parteneri
Pasca fara aluat
Bucataras.RO

Pasca fara aluat

Sarbatorile Pascale au o mare insemnatate spirituala pentru mine.. Daca Craciunul il simt mai.. comercial, mai pe cadouri...

Pasca fara aluat
Socată reţeta bunicii
Culinar.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri