Pasul 1: Taiati ardeii iuti in sferturi pe lungime
Taiati capatul cu codita al ardeiului iute.
Sectionati-l in jumatate, pe lungime, apoi in sferturi, taind fiecare jumatate in doua.
Pasul 2: Indepartati nervurile si semintele
Taiati nervurile din fiecare sfert si indepartati semintele, folosindu-va de un cutit de bucatarie. Acestea contin cantitatea cea mai mare de capsaicina care face ca ardeiul sa fie iute; daca le indepartati atenuati mare parte din iutime.
Pasul 3: Taiati sferturile in fasii
Asezati sferturile cu fata taiata in sus, pe un tocator. Taiati fasii inguste de aproximativ 3 mm. Folositi-le ca atare sau taiati cubulete.
Pasul 4: Taiati cubulete
Alaturati fasiile si taiati-le transversal in bucati de 3- 4 mm.
Folositi-le ca atare sau maruntiti cubuletele.
Pasul 5: Maruntiti cubuletele
Prindeti cutitul de maner cu o mana, iar varful degetelor de la cealalta mana puneti-o pe varful cutitului. Leganati lama cutitului inainte si inapoi peste cubuletele de ardei, varful cutitului ramanand aproximativ in acelasi loc, iar partea cu maner, mutand-o usor spre dreapta si stanga, pana ce sunt tocate.
Adunati mereu ardeiul tocat intr-o gramajoara, curatati bucatelele de pe cutit si adaugandu-le la gramada. Continuati sa tocati, leganand cutitul pana ce cubuletele de ardei sunt maruntite si foarte fine.
Pentru toate operatiunile cu ardei iute folositi o manusa de latex de unica folosinta, pe mana care atinge ardeiul iute pentru a preveni iritatiile care pot aparea de la uleiurile sale tari.
Aveti grija sa nu perforati manusa.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorFicateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparatPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii