Cum se Curata Ardeii Iuti si se Taie Fasii sau Cubulete

Complexitate
redusa
Cum se Curata Ardeii Iuti si se Taie Fasii sau Cubulete

Ingrediente

    Mod de preparare

    Pasul 1: Taiati ardeii iuti in sferturi pe lungime

    Taiati capatul cu codita al ardeiului iute.
    Sectionati-l in jumatate, pe lungime, apoi in sferturi, taind fiecare jumatate in doua.

    Pasul 2: Indepartati nervurile si semintele

    Taiati nervurile din fiecare sfert si indepartati semintele, folosindu-va de un cutit de bucatarie. Acestea contin cantitatea cea mai mare de capsaicina care face ca ardeiul sa fie iute; daca le indepartati atenuati mare parte din iutime.

    Pasul 3: Taiati sferturile in fasii

    Asezati sferturile cu fata taiata in sus, pe un tocator. Taiati fasii inguste de aproximativ 3 mm. Folositi-le ca atare sau taiati cubulete.

    Pasul 4: Taiati cubulete

    Alaturati fasiile si taiati-le transversal in bucati de 3- 4 mm.
    Folositi-le ca atare sau maruntiti cubuletele.

    Pasul 5: Maruntiti cubuletele
    Prindeti cutitul de maner cu o mana, iar varful degetelor de la cealalta mana puneti-o pe varful cutitului. Leganati lama cutitului inainte si inapoi peste cubuletele de ardei, varful cutitului ramanand aproximativ in acelasi loc, iar partea cu maner, mutand-o usor spre dreapta si stanga, pana ce sunt tocate.

    Adunati mereu ardeiul tocat intr-o gramajoara, curatati bucatelele de pe cutit si adaugandu-le la gramada. Continuati sa tocati, leganand cutitul pana ce cubuletele de ardei sunt maruntite si foarte fine.
    Pentru toate operatiunile cu ardei iute folositi o manusa de latex de unica folosinta, pe mana care atinge ardeiul iute pentru a preveni iritatiile care pot aparea de la uleiurile sale tari.
    Aveti grija sa nu perforati manusa.

     

    Comentarii

    Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

    Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

    Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

    Un Dulce de Post cu Foi de Placinta
    Ciorba de loboda

    Ciorba de loboda

    Ciorba de loboda
    Orez cu ciuperci brune

    Orez cu ciuperci brune

    Orez cu ciuperci brune
    Cele mai apreciate rețete
    Spaghete carbonara reţetă
    1
    Paste

    Spaghete carbonara reţetă

    Spaghete carbonara reţetă
    Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
    3
    Carte de bucate

    Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

    Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

    Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
    Banana Split
    4
    Dulciuri

    Banana Split

    Banana Split
    Prajitura cu Mere fara Blat
    5
    Dulciuri

    Prajitura cu Mere fara Blat

    Prajitura cu Mere fara Blat
    Parteneri
    Prajitura cu mere si crusta de nuci
    Culinar.RO

    Prajitura cu mere si crusta de nuci

    Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

    Prajitura cu mere si crusta de nuci
    Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
    Gustos.RO

    Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa

    Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...

    Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa