Pasul 1: Taiati ardeii iuti in sferturi pe lungime
Taiati capatul cu codita al ardeiului iute.
Sectionati-l in jumatate, pe lungime, apoi in sferturi, taind fiecare jumatate in doua.
Pasul 2: Indepartati nervurile si semintele
Taiati nervurile din fiecare sfert si indepartati semintele, folosindu-va de un cutit de bucatarie. Acestea contin cantitatea cea mai mare de capsaicina care face ca ardeiul sa fie iute; daca le indepartati atenuati mare parte din iutime.
Pasul 3: Taiati sferturile in fasii
Asezati sferturile cu fata taiata in sus, pe un tocator. Taiati fasii inguste de aproximativ 3 mm. Folositi-le ca atare sau taiati cubulete.
Pasul 4: Taiati cubulete
Alaturati fasiile si taiati-le transversal in bucati de 3- 4 mm.
Folositi-le ca atare sau maruntiti cubuletele.
Pasul 5: Maruntiti cubuletele
Prindeti cutitul de maner cu o mana, iar varful degetelor de la cealalta mana puneti-o pe varful cutitului. Leganati lama cutitului inainte si inapoi peste cubuletele de ardei, varful cutitului ramanand aproximativ in acelasi loc, iar partea cu maner, mutand-o usor spre dreapta si stanga, pana ce sunt tocate.
Adunati mereu ardeiul tocat intr-o gramajoara, curatati bucatelele de pe cutit si adaugandu-le la gramada. Continuati sa tocati, leganand cutitul pana ce cubuletele de ardei sunt maruntite si foarte fine.
Pentru toate operatiunile cu ardei iute folositi o manusa de latex de unica folosinta, pe mana care atinge ardeiul iute pentru a preveni iritatiile care pot aparea de la uleiurile sale tari.
Aveti grija sa nu perforati manusa.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorAș servi la orice masă din zi aceste Legume la grill cu sos de brânzeturi și crutoane aromate, așa de mult...
Legume la grill cu sos de branzeturi si crutoane aromateEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii