Cum se Curata Ardeii Iuti si se Taie Fasii sau Cubulete

Complexitate
redusa
Cum se Curata Ardeii Iuti si se Taie Fasii sau Cubulete

Ingrediente

    Mod de preparare

    Pasul 1: Taiati ardeii iuti in sferturi pe lungime

    Taiati capatul cu codita al ardeiului iute.
    Sectionati-l in jumatate, pe lungime, apoi in sferturi, taind fiecare jumatate in doua.

    Pasul 2: Indepartati nervurile si semintele

    Taiati nervurile din fiecare sfert si indepartati semintele, folosindu-va de un cutit de bucatarie. Acestea contin cantitatea cea mai mare de capsaicina care face ca ardeiul sa fie iute; daca le indepartati atenuati mare parte din iutime.

    Pasul 3: Taiati sferturile in fasii

    Asezati sferturile cu fata taiata in sus, pe un tocator. Taiati fasii inguste de aproximativ 3 mm. Folositi-le ca atare sau taiati cubulete.

    Pasul 4: Taiati cubulete

    Alaturati fasiile si taiati-le transversal in bucati de 3- 4 mm.
    Folositi-le ca atare sau maruntiti cubuletele.

    Pasul 5: Maruntiti cubuletele
    Prindeti cutitul de maner cu o mana, iar varful degetelor de la cealalta mana puneti-o pe varful cutitului. Leganati lama cutitului inainte si inapoi peste cubuletele de ardei, varful cutitului ramanand aproximativ in acelasi loc, iar partea cu maner, mutand-o usor spre dreapta si stanga, pana ce sunt tocate.

    Adunati mereu ardeiul tocat intr-o gramajoara, curatati bucatelele de pe cutit si adaugandu-le la gramada. Continuati sa tocati, leganand cutitul pana ce cubuletele de ardei sunt maruntite si foarte fine.
    Pentru toate operatiunile cu ardei iute folositi o manusa de latex de unica folosinta, pe mana care atinge ardeiul iute pentru a preveni iritatiile care pot aparea de la uleiurile sale tari.
    Aveti grija sa nu perforati manusa.

     

    Comentarii

    Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

    Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

    Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

    Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

    Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
    Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

    Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

    Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

    Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
    Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

    Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

    Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

    Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa