Cum se Curata Ardeii Iuti si se Taie Fasii sau Cubulete

Complexitate
redusa
Cum se Curata Ardeii Iuti si se Taie Fasii sau Cubulete

Ingrediente

    Mod de preparare

    Pasul 1: Taiati ardeii iuti in sferturi pe lungime

    Taiati capatul cu codita al ardeiului iute.
    Sectionati-l in jumatate, pe lungime, apoi in sferturi, taind fiecare jumatate in doua.

    Pasul 2: Indepartati nervurile si semintele

    Taiati nervurile din fiecare sfert si indepartati semintele, folosindu-va de un cutit de bucatarie. Acestea contin cantitatea cea mai mare de capsaicina care face ca ardeiul sa fie iute; daca le indepartati atenuati mare parte din iutime.

    Pasul 3: Taiati sferturile in fasii

    Asezati sferturile cu fata taiata in sus, pe un tocator. Taiati fasii inguste de aproximativ 3 mm. Folositi-le ca atare sau taiati cubulete.

    Pasul 4: Taiati cubulete

    Alaturati fasiile si taiati-le transversal in bucati de 3- 4 mm.
    Folositi-le ca atare sau maruntiti cubuletele.

    Pasul 5: Maruntiti cubuletele
    Prindeti cutitul de maner cu o mana, iar varful degetelor de la cealalta mana puneti-o pe varful cutitului. Leganati lama cutitului inainte si inapoi peste cubuletele de ardei, varful cutitului ramanand aproximativ in acelasi loc, iar partea cu maner, mutand-o usor spre dreapta si stanga, pana ce sunt tocate.

    Adunati mereu ardeiul tocat intr-o gramajoara, curatati bucatelele de pe cutit si adaugandu-le la gramada. Continuati sa tocati, leganand cutitul pana ce cubuletele de ardei sunt maruntite si foarte fine.
    Pentru toate operatiunile cu ardei iute folositi o manusa de latex de unica folosinta, pe mana care atinge ardeiul iute pentru a preveni iritatiile care pot aparea de la uleiurile sale tari.
    Aveti grija sa nu perforati manusa.

     

    Comentarii

    Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

    Altfel de Cozonac cu Nuca

    Altfel de Cozonac cu Nuca

    Altfel de Cozonac cu Nuca
    Pasca traditionala

    Pasca traditionala

    Pasca traditionala
    Drob de miel

    Drob de miel

    Drob de miel
    Cele mai apreciate rețete
    Amandine III
    1
    Dulciuri

    Amandine III

    Amandine III
    Prajitura Tosca - un desert imbietor
    2
    Dulciuri

    Prajitura Tosca - un desert imbietor

    Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

    Prajitura Tosca - un desert imbietor
    Prajitura Mona
    3
    Dulciuri

    Prajitura Mona

    Prajitura Mona
    Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
    4
    Dulciuri

    Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

    Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

    Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
    Rulada de Biscuiti (de Post)
    5
    Dulciuri

    Rulada de Biscuiti (de Post)

    Rulada de Biscuiti (de Post)
    Parteneri
    Legume la grill cu sos de branzeturi si crutoane aromate
    Bucataras.RO

    Legume la grill cu sos de branzeturi si crutoane aromate

    Aș servi la orice masă din zi aceste Legume la grill cu sos de brânzeturi și crutoane aromate, așa de mult...

    Legume la grill cu sos de branzeturi si crutoane aromate
    Oua vopsite in foi de ceapa
    Culinar.RO

    Oua vopsite in foi de ceapa

    Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

    Oua vopsite in foi de ceapa
    Drob de miel in foietaj
    Gustos.RO

    Drob de miel in foietaj

    Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

    Drob de miel in foietaj
    Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
    Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
    Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
    Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
    Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
    Legenda romantică a brânzei Gorgonzola