Cum se Curata Ardeii Iuti si se Taie Fasii sau Cubulete

Complexitate
redusa
Cum se Curata Ardeii Iuti si se Taie Fasii sau Cubulete

Ingrediente

    Mod de preparare

    Pasul 1: Taiati ardeii iuti in sferturi pe lungime

    Taiati capatul cu codita al ardeiului iute.
    Sectionati-l in jumatate, pe lungime, apoi in sferturi, taind fiecare jumatate in doua.

    Pasul 2: Indepartati nervurile si semintele

    Taiati nervurile din fiecare sfert si indepartati semintele, folosindu-va de un cutit de bucatarie. Acestea contin cantitatea cea mai mare de capsaicina care face ca ardeiul sa fie iute; daca le indepartati atenuati mare parte din iutime.

    Pasul 3: Taiati sferturile in fasii

    Asezati sferturile cu fata taiata in sus, pe un tocator. Taiati fasii inguste de aproximativ 3 mm. Folositi-le ca atare sau taiati cubulete.

    Pasul 4: Taiati cubulete

    Alaturati fasiile si taiati-le transversal in bucati de 3- 4 mm.
    Folositi-le ca atare sau maruntiti cubuletele.

    Pasul 5: Maruntiti cubuletele
    Prindeti cutitul de maner cu o mana, iar varful degetelor de la cealalta mana puneti-o pe varful cutitului. Leganati lama cutitului inainte si inapoi peste cubuletele de ardei, varful cutitului ramanand aproximativ in acelasi loc, iar partea cu maner, mutand-o usor spre dreapta si stanga, pana ce sunt tocate.

    Adunati mereu ardeiul tocat intr-o gramajoara, curatati bucatelele de pe cutit si adaugandu-le la gramada. Continuati sa tocati, leganand cutitul pana ce cubuletele de ardei sunt maruntite si foarte fine.
    Pentru toate operatiunile cu ardei iute folositi o manusa de latex de unica folosinta, pe mana care atinge ardeiul iute pentru a preveni iritatiile care pot aparea de la uleiurile sale tari.
    Aveti grija sa nu perforati manusa.

     

    Comentarii

    Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

    Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

    Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

    Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

    Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
    Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

    Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

    Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

    Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
    Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

    Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

    Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

    Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
    Cele mai apreciate rețete
    Pandispan cu mere si budinca
    3
    Dulciuri

    Pandispan cu mere si budinca

    Pandispan cu mere si budinca
    Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna
    4
    Conserve, muraturi

    Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna

    Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna
    Supa de Marar cu Galuste
    5
    Parteneri
    Prajitura cu caise si iaurt
    Culinar.RO

    Prajitura cu caise si iaurt

    Retete dietetice

    Prajitura cu caise si iaurt
    Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
    Gustos.RO

    Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

    Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

    Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie