Cum se Coc si se Decojesc Ardeii

Complexitate
redusa
Cum se Coc si se Decojesc Ardeii

Ingrediente

    Mod de preparare

    1/ Puneti folie de aluminiu pe o tava de copt
    Alegeti o tava de copt cu margini si imbracati-o, inclusiv marginile, cu folie de aluminiu.
    Asezati ardeii spalati si zvantati in tava, unii langa altii.

    2/ Coaceti ardeii
    Puneti tava cu ardei in cuptorul preancalzit, cat mai aproape de sursa de caldura si coaceti la foc potrivit pana ce pielita de la ardei se arde usor si se desprinde din loc in loc. Intoarceti ardeii pe toate partile cu ajutorul unor clesti. In aproximativ 15 min ardeii ar trebui sa fie copti.

    3/ Raciti ardeii intr-o punga de hartie sau de plastic ori intr-un vas cu capac

    Transferati ardeii copti intr-o punga de hartie sau de plastic si legati-o usor. Daca folositi un vas, puneti capacul pe el. Lasati asa pana se racesc. Puteti sa-i sarati pe fiecare, pe toate fetele, inainte de ai introduce in punga sau vas.

    In timp ce se racesc, ardeii se aburesc, ceea ce face decojirea mai usoara.

    4/ Decojiti
    Dupa circa 10 min, ardeii sunt raciti. Scoateti-i pe rand din punga sau vas si decojiti-i cu degetele, indepartand toata pielita arsa.

    Folositi-i dupa cum cere reteta.

     

    Comentarii

    Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

    Tort Diplomat

    Tort Diplomat

    Tort Diplomat
    Cozonacul bunicii

    Cozonacul bunicii

    Cozonacul bunicii
    Sarmalute asortate

    Sarmalute asortate

    Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

    Sarmalute asortate