1/ Puneti folie de aluminiu pe o tava de copt
Alegeti o tava de copt cu margini si imbracati-o, inclusiv marginile, cu folie de aluminiu.
Asezati ardeii spalati si zvantati in tava, unii langa altii.
2/ Coaceti ardeii
Puneti tava cu ardei in cuptorul preancalzit, cat mai aproape de sursa de caldura si coaceti la foc potrivit pana ce pielita de la ardei se arde usor si se desprinde din loc in loc. Intoarceti ardeii pe toate partile cu ajutorul unor clesti. In aproximativ 15 min ardeii ar trebui sa fie copti.
3/ Raciti ardeii intr-o punga de hartie sau de plastic ori intr-un vas cu capac
Transferati ardeii copti intr-o punga de hartie sau de plastic si legati-o usor. Daca folositi un vas, puneti capacul pe el. Lasati asa pana se racesc. Puteti sa-i sarati pe fiecare, pe toate fetele, inainte de ai introduce in punga sau vas.
In timp ce se racesc, ardeii se aburesc, ceea ce face decojirea mai usoara.
4/ Decojiti
Dupa circa 10 min, ardeii sunt raciti. Scoateti-i pe rand din punga sau vas si decojiti-i cu degetele, indepartand toata pielita arsa.
Folositi-i dupa cum cere reteta.
Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaAceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...
Prajitura Kinder BuenoAm un smochin care se comporta cum vrea frunza lui, adica abia acum au inceput sa se coaca smochinele, inca nitel si dadea...
Reteta de prajitura exotica cu smochine, rodie si caramelCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii