Conopida o desfacem buchetele si o punem la fiert in apa cu sare cand aceasta da in clocot. Ciupercile proaspete le curatam le taiem felii si apoi le calim pe un pic de ulei. Sunca o taiem cubulete.
Dupa ce am facut toate aceste pregatiri ne apucam sa preparam urmatorul sos ce se va turna peste conopida. Punem 100 gr unt (rama ) la topit si adaugam cele 5 linguri rase de faina, luam de pe foc si treptat adaugam si 500 ml lapte avand grija sa nu faca cocoloase. Punem inapoi la fiert pana se ingroase un pic apoi il lasam la racit.
Dupa ce e rece adaugam galbenusul si zeama de la 1 lamaie, amestecam pana se omogenizeaza si il punem deoparte.
Conopida fiarta o scoatem intr-un vas. Un vas termorezistent ungem cu unt si tapetam cu pesmet. Asezam un strat de conopida fiarta peste punem un rand de ciuperci calite, un rand de sunca taiata si un rand de cascaval ras (in cazul meu cas) pe razatoarea mare.
Condimentam cu sare apoi acoperim cu un alt rand de conopida fiarta. Deasupra ultimului strat de conopida turanam sosul alb, saram si presaram din nou cu cascaval ras si dam vasul la cuptorul preincalzit pentru circa 30 minute.
Se serveste calda si pentru doritori se poate adauga din abundenta smantana.
Pofta Buna ! ! !
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...
Guacamole: un sos mexican autentic si deliciosPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorDeliiiiiiciooooosaaaaaaaa! Garantez...racoritoare, lejera...de vara!Merge cu o limonada cu gheata si menta perfect!
Prajitura cu piscoturi si crema de lamaieCredeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu prunePandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii