Conopida Frantuzeasca

Complexitate
redusa
Conopida Frantuzeasca

Ingrediente

  • 1 conopida (1 kg- 1 5 kg)
  • 200 gr cascaval ras ( eu am folosit cas )
  • 300 gr ciuperci proaspete (sunt foarte bune si cele de la conserva)
  • 200 gr sunca
  • 100 gr unt (rama)
  • 500 ml lapte
  • 5 linguri rase faina
  • 1 galbenus
  • zeama de la 1 lamaie
  • pesmet
  • sare

Mod de preparare

Conopida o desfacem buchetele si o punem la fiert in apa cu sare cand aceasta da in clocot. Ciupercile proaspete le curatam le taiem felii si apoi le calim pe un pic de ulei. Sunca o taiem cubulete.

Dupa ce am facut toate aceste pregatiri ne apucam sa preparam urmatorul sos ce se va turna peste conopida. Punem 100 gr unt (rama ) la topit si adaugam cele 5 linguri rase de faina, luam de pe foc si treptat adaugam si 500 ml lapte avand grija sa nu faca cocoloase. Punem inapoi la fiert pana se ingroase un pic apoi il lasam la racit.

Dupa ce e rece adaugam galbenusul si zeama de la 1 lamaie, amestecam pana se omogenizeaza si il punem deoparte.
Conopida fiarta o scoatem intr-un vas. Un vas termorezistent ungem cu unt si tapetam cu pesmet. Asezam un strat de conopida fiarta peste punem un rand de ciuperci calite, un rand de sunca taiata si un rand de cascaval ras (in cazul meu cas) pe razatoarea mare.

Condimentam cu sare apoi acoperim cu un alt rand de conopida fiarta. Deasupra ultimului strat de conopida turanam sosul alb, saram si presaram din nou cu cascaval ras si dam vasul la cuptorul preincalzit pentru circa 30 minute.

Se serveste calda si pentru doritori se poate adauga din abundenta smantana.

Pofta Buna ! ! !


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Placinta cu Branza si Stafide
4
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Oua Colorate cu Hartie Creponata
5
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Parteneri
Banana Bread la slow cooker Crock-Pot
Bucataras.RO

Banana Bread la slow cooker Crock-Pot

Cel mai bun prieten al cafelei...de departe ! Iar daca n-aveti un slow cooker Crock-Pot, merge lejer si-ntr-un cuptor.

Banana Bread la slow cooker Crock-Pot
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!