Conopida cu Sos de Branza, la Cuptor

Complexitate
redusa
Conopida cu Sos de Branza, la Cuptor

Ingrediente

  • -1 l lapte
  • -½ ceapa
  • -1 catel de usturoi
  • -1 frunza de dafin
  • -50 g + 50 g + 1 lingura unt
  • -50 g faina
  • -100 g branza Lancashire rasa / cascaval ras
  • -75 ml smantana grasa
  • -nucsoara, rasa
  • -1 conopida de marime medie, desfacuta in buchetele
  • -4 felii de paine alba, transformate in firimituri
  • -125 g branza Cheddar rasa / felii de cascaval afumat Hochland
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat

Mod de preparare

Incalziti pana aproape de fierbere laptele in care ati pus ceapa, usturoiul, 1 praf de sare si frunza de dafin. Dati deoparte, acoperiti si lasati 15 min in asteptare (sa se amestece aromele), apoi indepartati ceapa, usturoiul si frunza de dafin.

Caliti faina in 50 g unt incins cateva minute pana cand incepe sa miroasa ca un biscuite, apoi adaugati in fir subtire laptele, amestecand continuu.

Lasati sa fiarba incet, la foc mic, timp de cca. 15 min pana ce amestecul se ingroasa si rezulta un sos fin.

Retrageti vasul de pe foc si amestecati cu ½ din branza Lancashire / cascaval ras pana ce acesta se topeste.

Inglobati smantana, putina nucsoara rasa si asezonati dupa gust. Lasati in asteptare.

Fierbeti maxim 4 min buchetelele de conopida in apa sarata clocotinda pana cand se fragezesc. Scurgeti si pastrati la cald.

Separat, topiti restul de unt (50 g), apoi adaugati conopida si prajiti-o pana cand se face un pic maronie si se caramelizeaza.

Condimentati cu sare, piper, dupa gust si transferati doar buchetelele de conopida intr-un vas termorezistent uns cu lingura de unt.

Puneti in untul ramas de la caramelizarea conopidei firimiturile de paine si prajiti-le pana devin crocante si aurii.

Asezonati cu sare si piper, dupa gust. Dati deoparte.

Turnati uniform sosul cu smantana peste conopida.

Presarati intreaga suprafata cu restul de branza Lancashire / cascaval ras, urmata de branza Cheddar sau feliile de cascaval afumat Hochland, asezate unele langa altele si la sfarsit firimiturile de paine prajite.

Dati la cuptorul preincalzit, pentru cca 30 min, la 180 grade sau pana ce deasupra preparatului apar bule mici si se aureste frumos.

Serviti portionat, cat este cald.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu Mere
1
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Prajitura rasturnata cu visine si caise
3
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
4
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
5
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Parteneri
Desert vafe cu ciocolata, zmeura si menta
Bucataras.RO

Desert vafe cu ciocolata, zmeura si menta

Un desert absolut delicios care poate fi gata in mai putin de o jumatate de ora. Va recomand sa faceti portie dubla pentru...

Desert vafe cu ciocolata, zmeura si menta
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti