Conopida cu Sos de Branza, la Cuptor

Complexitate
redusa
Conopida cu Sos de Branza, la Cuptor

Ingrediente

  • -1 l lapte
  • -½ ceapa
  • -1 catel de usturoi
  • -1 frunza de dafin
  • -50 g + 50 g + 1 lingura unt
  • -50 g faina
  • -100 g branza Lancashire rasa / cascaval ras
  • -75 ml smantana grasa
  • -nucsoara, rasa
  • -1 conopida de marime medie, desfacuta in buchetele
  • -4 felii de paine alba, transformate in firimituri
  • -125 g branza Cheddar rasa / felii de cascaval afumat Hochland
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat

Mod de preparare

Incalziti pana aproape de fierbere laptele in care ati pus ceapa, usturoiul, 1 praf de sare si frunza de dafin. Dati deoparte, acoperiti si lasati 15 min in asteptare (sa se amestece aromele), apoi indepartati ceapa, usturoiul si frunza de dafin.

Caliti faina in 50 g unt incins cateva minute pana cand incepe sa miroasa ca un biscuite, apoi adaugati in fir subtire laptele, amestecand continuu.

Lasati sa fiarba incet, la foc mic, timp de cca. 15 min pana ce amestecul se ingroasa si rezulta un sos fin.

Retrageti vasul de pe foc si amestecati cu ½ din branza Lancashire / cascaval ras pana ce acesta se topeste.

Inglobati smantana, putina nucsoara rasa si asezonati dupa gust. Lasati in asteptare.

Fierbeti maxim 4 min buchetelele de conopida in apa sarata clocotinda pana cand se fragezesc. Scurgeti si pastrati la cald.

Separat, topiti restul de unt (50 g), apoi adaugati conopida si prajiti-o pana cand se face un pic maronie si se caramelizeaza.

Condimentati cu sare, piper, dupa gust si transferati doar buchetelele de conopida intr-un vas termorezistent uns cu lingura de unt.

Puneti in untul ramas de la caramelizarea conopidei firimiturile de paine si prajiti-le pana devin crocante si aurii.

Asezonati cu sare si piper, dupa gust. Dati deoparte.

Turnati uniform sosul cu smantana peste conopida.

Presarati intreaga suprafata cu restul de branza Lancashire / cascaval ras, urmata de branza Cheddar sau feliile de cascaval afumat Hochland, asezate unele langa altele si la sfarsit firimiturile de paine prajite.

Dati la cuptorul preincalzit, pentru cca 30 min, la 180 grade sau pana ce deasupra preparatului apar bule mici si se aureste frumos.

Serviti portionat, cat este cald.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Tartiflette- specialitate Savoyarda
2
Mancaruri cu carne

Tartiflette- specialitate Savoyarda

Tartiflette- specialitate Savoyarda
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
3
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Piept de rata cu portocala si miere (Reteta video)
Bucataras.RO

Piept de rata cu portocala si miere (Reteta video)

Iată o rețetă cu un nume extrem de sofisticat, cu un gust foarte rafinat, dar care e simplisim de executat. Rața cu...

Piept de rata cu portocala si miere (Reteta video)
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala