Conopida cu Sos de Branza, la Cuptor

Complexitate
redusa
Conopida cu Sos de Branza, la Cuptor

Ingrediente

  • -1 l lapte
  • -½ ceapa
  • -1 catel de usturoi
  • -1 frunza de dafin
  • -50 g + 50 g + 1 lingura unt
  • -50 g faina
  • -100 g branza Lancashire rasa / cascaval ras
  • -75 ml smantana grasa
  • -nucsoara, rasa
  • -1 conopida de marime medie, desfacuta in buchetele
  • -4 felii de paine alba, transformate in firimituri
  • -125 g branza Cheddar rasa / felii de cascaval afumat Hochland
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat

Mod de preparare

Incalziti pana aproape de fierbere laptele in care ati pus ceapa, usturoiul, 1 praf de sare si frunza de dafin. Dati deoparte, acoperiti si lasati 15 min in asteptare (sa se amestece aromele), apoi indepartati ceapa, usturoiul si frunza de dafin.

Caliti faina in 50 g unt incins cateva minute pana cand incepe sa miroasa ca un biscuite, apoi adaugati in fir subtire laptele, amestecand continuu.

Lasati sa fiarba incet, la foc mic, timp de cca. 15 min pana ce amestecul se ingroasa si rezulta un sos fin.

Retrageti vasul de pe foc si amestecati cu ½ din branza Lancashire / cascaval ras pana ce acesta se topeste.

Inglobati smantana, putina nucsoara rasa si asezonati dupa gust. Lasati in asteptare.

Fierbeti maxim 4 min buchetelele de conopida in apa sarata clocotinda pana cand se fragezesc. Scurgeti si pastrati la cald.

Separat, topiti restul de unt (50 g), apoi adaugati conopida si prajiti-o pana cand se face un pic maronie si se caramelizeaza.

Condimentati cu sare, piper, dupa gust si transferati doar buchetelele de conopida intr-un vas termorezistent uns cu lingura de unt.

Puneti in untul ramas de la caramelizarea conopidei firimiturile de paine si prajiti-le pana devin crocante si aurii.

Asezonati cu sare si piper, dupa gust. Dati deoparte.

Turnati uniform sosul cu smantana peste conopida.

Presarati intreaga suprafata cu restul de branza Lancashire / cascaval ras, urmata de branza Cheddar sau feliile de cascaval afumat Hochland, asezate unele langa altele si la sfarsit firimiturile de paine prajite.

Dati la cuptorul preincalzit, pentru cca 30 min, la 180 grade sau pana ce deasupra preparatului apar bule mici si se aureste frumos.

Serviti portionat, cat este cald.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Snitele in crusta de cartofi

Snitele in crusta de cartofi

Snitele in crusta de cartofi
Mancare de conopida

Mancare de conopida

Servită ca o garnitură rafinată sau ca fel principal încântător, această mâncare de conopidă promite să încânte...

Mancare de conopida
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Chec marmorat
3
Dulciuri

Chec marmorat

Chec marmorat
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
4
Dulciuri

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.

O minunata minunata tarta cu aluat crocant și umplutură dulce de mere.

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
5
Borsuri, supe, ciorbe

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Parteneri
Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Culinar.RO

Mohnkipferl - Cornulete cu mac

Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...

Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra
Gustos.RO

Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra

Incearca reteta noastra delicioasa de mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra....

Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia