Conopida cu Sos de Branza, la Cuptor

Complexitate
redusa
Conopida cu Sos de Branza, la Cuptor

Ingrediente

  • -1 l lapte
  • -½ ceapa
  • -1 catel de usturoi
  • -1 frunza de dafin
  • -50 g + 50 g + 1 lingura unt
  • -50 g faina
  • -100 g branza Lancashire rasa / cascaval ras
  • -75 ml smantana grasa
  • -nucsoara, rasa
  • -1 conopida de marime medie, desfacuta in buchetele
  • -4 felii de paine alba, transformate in firimituri
  • -125 g branza Cheddar rasa / felii de cascaval afumat Hochland
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat

Mod de preparare

Incalziti pana aproape de fierbere laptele in care ati pus ceapa, usturoiul, 1 praf de sare si frunza de dafin. Dati deoparte, acoperiti si lasati 15 min in asteptare (sa se amestece aromele), apoi indepartati ceapa, usturoiul si frunza de dafin.

Caliti faina in 50 g unt incins cateva minute pana cand incepe sa miroasa ca un biscuite, apoi adaugati in fir subtire laptele, amestecand continuu.

Lasati sa fiarba incet, la foc mic, timp de cca. 15 min pana ce amestecul se ingroasa si rezulta un sos fin.

Retrageti vasul de pe foc si amestecati cu ½ din branza Lancashire / cascaval ras pana ce acesta se topeste.

Inglobati smantana, putina nucsoara rasa si asezonati dupa gust. Lasati in asteptare.

Fierbeti maxim 4 min buchetelele de conopida in apa sarata clocotinda pana cand se fragezesc. Scurgeti si pastrati la cald.

Separat, topiti restul de unt (50 g), apoi adaugati conopida si prajiti-o pana cand se face un pic maronie si se caramelizeaza.

Condimentati cu sare, piper, dupa gust si transferati doar buchetelele de conopida intr-un vas termorezistent uns cu lingura de unt.

Puneti in untul ramas de la caramelizarea conopidei firimiturile de paine si prajiti-le pana devin crocante si aurii.

Asezonati cu sare si piper, dupa gust. Dati deoparte.

Turnati uniform sosul cu smantana peste conopida.

Presarati intreaga suprafata cu restul de branza Lancashire / cascaval ras, urmata de branza Cheddar sau feliile de cascaval afumat Hochland, asezate unele langa altele si la sfarsit firimiturile de paine prajite.

Dati la cuptorul preincalzit, pentru cca 30 min, la 180 grade sau pana ce deasupra preparatului apar bule mici si se aureste frumos.

Serviti portionat, cat este cald.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
4
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
5
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.