Conchiglioni ripieni di verdure, mai pe romaneste paste umplute cu legume, necesita ceva timp de preparare si rabdare, dar odata pregatite fac deliciul unei mese de duminica, pentru cei ce vor sa incerce si altceva decit preparatele obisnuite.
Intii calesc partea alba de la ceapa in ulei de masline. Se adauga ardeii taiati cuburi deasupra si se gatesc impreuna pina cand apa pe care au lasat-o se evapora. Se scot si se pun intr-un bol.
Se caleste un zucchini taiat cubulete cu coaja cu tot, pina ce scade zeama lasata, se potriveste de sare si piper si cind e gata se scoate in acelasi bol cu ardeii lasind sa se racoreasca pina se fierb pastele.
Punem pastele la fiert intr-un vas cu apa cu sare si doi stropi de ulei, si potrivim cronometrul ca pastele sa fie fierte al dente - 12 minute au stat ale mele.
Pana se fierb pastele, se toaca marunt partea verde de la ceapa si patrunjelul, apoi se amesteca cu ardeii si zucchini.
Se adauga ricotta si parmezanul ras si se amesteca usor pentru omogenizare.
Se scot pastele de pe foc, se scurg si se umplu pe rind cu ajutorul unei lingurite.
Rosiile se taie cubulete si se pun deasupra umpluturii.
Se pune vasul in cuptor pentru citeva minute pana se fac aurii.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii