Ciupercile se spala si se curata. Se lasa la scurs, apoi se taie in felii.
Ceapa se curata si se taie marunt.
Intr-o cratita se pune uleiul la incins si se adauga ceapa. Se lasa sa se caleasca dupa care se pun ciupercile taiate felii. Se lasa impreuna la calit, se adauga putina sare, se amesteca si se acopera cratita cu un capac. Se lasa sa fiarba la foc potrivit. Se adauga sucul de rosii/bulionul, se pune si pasta chilli si se lasa sa fiarba in continuare. In functie de cat de mult sos dorim, mai adaugam sau lasam sa scada sosul.
Intre timp se curata orezul si se clateste in mai multe ape. Ceapa se pune la calit in ulei, apoi se adauga orezul. Se toarna 3 cani de apa, se sareaza dupa gust si se lasa sa fiarba. Cand este aproape gata, se adauga porumbul si se lasa la fiert pana este gata orezul.
Se serveste tocanita de ciuperci garnisita cu orez.
Pofta buna!
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaZacusca de vinete cu legume tocate marunt este o reteta traditionala romaneasca, preparata din vinete coapte, ardei copti,...
Zacusca de vinete – cu legume tocate maruntAstazi te voi invata o reteta ca la mama mea acasa, cu iz de studentie si voie buna. E printre primele retete pe care le-am...
Ostropel de pui ca la mama acasaDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii