Ciuperci Gratinate cu Crutoane de Paine si Cascaval

Complexitate
redusa
Ciuperci Gratinate cu Crutoane de Paine si Cascaval

Ingrediente

  • -150 g ceapa, taiata solzisori
  • -2- 3 linguri ulei
  • -500 g ciuperci pleurotus / champignon / iutari / sau combinatie intre ele, curatate si feliate
  • -150- 200 g smantana + extra, pentru servit ( optional)
  • -75 ml supa de pui / legume sau apa
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat
  • -250 g paine de secara sau simpla, feliata
  • -100 g unt cu verdeata sau simplu
  • -200 g cascaval afumat sau simplu, ras
  • -patrunjel verde, tocat marunt, optional

Mod de preparare

Caliti ceapa in uleiul incins.
Adaugati ciupercile feliate si lasati pe foc inca 8- 10 min, amestecand des sau pana ce ciupercile sunt facute si zeama lasata de acestea este scazuta.
Puneti smantana, supa / apa si lasati sa dea cateva clocote (2- 3 min).
Condimentati cu sare, piper, dupa gust, dati deoparte si lasati sa se raceasca.
Intre timp, prajiti feliile de paine la toast.
Ungeti-le cu unt pe ambele parti si taiati-le cubulete.
Asezati-le intr-un vas termorezistent uns cu unt, pe cat posibil intr-un singur strat.
Presarati uniform ½ din cantitatea de cascaval ras.
Puneti in strat amestecul cu ciuperci si presarati cu restul de cascaval ras.
Dati la cuptorul preancalzit, pentru cca. 10- 15 min, la 200 grade sau pana ce cascavalul este topit si frumos rumenit.
Scoateti vasul din cuptor si presarati deasupra cu patrunjel verde, tocat marunt (optional).

Serviti cat este calda, portionata. Puteti adauga deasupra 1 lingura de smantana (optional)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Paris Brest

Paris Brest

Paris Brest
Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry
Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata

Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata

Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
1
Carte de bucate

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Prajitura cu Umplutura de Mere si Aluat Fraged
2
Dulciuri

Prajitura cu Umplutura de Mere si Aluat Fraged

Prajitura cu Umplutura de Mere si Aluat Fraged
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
3
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Spaghete carbonara reţetă
4
Paste

Spaghete carbonara reţetă

Spaghete carbonara reţetă
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
5
Carte de bucate

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Parteneri
Chec la cana cu Nutella
Culinar.RO

Chec la cana cu Nutella

Checul la cana este o metoda super-rapida de a avea un desert absolut delicios in timp record. Checul pufos cu nutella este...

Chec la cana cu Nutella
Supa de ceapa
Gustos.RO

Supa de ceapa

Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.

Supa de ceapa