Chiftelute de Vinete, Dovlecei si Ciuperci cu Relish

Complexitate
redusa
Chiftelute de Vinete, Dovlecei si Ciuperci cu Relish

Ingrediente

  • Pentru coca:
  • -200 g faina neagra
  • -1/2 lingurita sare
  • -1 lingurita turmeric
  • -1 lingurita chimion praf
  • -apa
  • Pentru chiftelute:
  • -500- 700 g vinete mai mici
  • -1 dovlecel mic
  • -500 g ciuperci proaspete
  • -1 ceapa, tocata marunt
  • -1/2 ardei iute, curatat de seminte si vinisoare, tocat marunt, optional
  • -1 lingura turmeric
  • -1/4 lingurita boia iute de ardei
  • -1/2 lingurita sare
  • -1/2 lingurita piper proaspat macinat
  • -100 ml apa
  • -3 linguri ulei de porumb
  • - ulei pentru prajit (de palmier) Pentru relish:
  • -1 mana frunze de menta
  • -1 mana frunze de patrunjel
  • -2 catei de usturoi
  • -1/2 ceapa mica sau 1 legatura de ceapa verde
  • -1/4 ardei iute verde
  • -sucul de la 1 lamaie
  • -1/2 lingurita zahar brun
  • -1/2 lingurita sare
  • - putina apa

Mod de preparare

Pregatiti coca intr-un bol mai mare omogenizand bine faina cu sarea, turmericul si chimionul.
Adaugati cate putina apa, amestecand energic sa nu se formeze cocoloase, pana cand devine o coca curgatoare, putin mai groasa ca cea de clatite. Dati deoparte.

Feliati ciupercile si taiati vinetele si dovlecelul in cubulete mici. Puneti-le laolalta, presarati peste ele turmericul, boiaua, sarea, piperul, ardeiul iute (optional) si amestecati bine.
Separat, caliti la foc mic ceapa in uleiul incins, pana se aureste frumos.

Turnati amestecul cu vinete, dovlecei si ciuperci, acoperiti cu un capac apoi, lasati la foc potrivit pana se inmoaie putin legumele (aproximativ 5 min). Dati deoparte si lasati sa se raceasca. Omogenizati cu coca pregatita anterior.

Puneti o tigaie adanca pe foc si turnati o cantitate generoasa de ulei. Incingeti bine.
Luati cate 1 lingura din compozitia cu legume si coca, puneti gramajoare in tigaie si prajiti uniform, pe ambele fete, pana se rumenesc frumos.

Transferati-le la scurs intr-o strecuratoare sau pe servetele absorbante apoi, pastrati-le la cald pana ce sunt toate gata. Puneti toate ingredientele pentru relish, in afara de apa, intr-un blender (sau treceti-le prin masina de tocat carne) si pasati-le pana au o consistenta de la grosier, la piure, dupa cum va place.

La nevoie, adaugati cate putina apa, pana ce consistenta devine usor curgatoare.
Puteti adauga sare / zahar / suc de lamaie, in functie de gustul fiecaruia.
Serviti chiftelutele cat sunt calde cu relish.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Negresa (III)
2
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Prajitura Kinder Bueno
3
Dulciuri

Prajitura Kinder Bueno

Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...

Prajitura Kinder Bueno
Coronita Aperitiv
4
Aperitive

Coronita Aperitiv

Coronita Aperitiv
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Prajitura cu nuca si glazura din galbenus
Bucataras.RO

Prajitura cu nuca si glazura din galbenus

O prajitura clasica pe care o stiti sub denumirea de "Prajitura chinezoaica". Se poate decora cu ciocolata rasa sau carlionti...

Prajitura cu nuca si glazura din galbenus
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala