Granulele de soia se pun intr-o oala cu apa si se lasa aproximativ 30 minute la inmuiat. Dupa aceea se pun in apa frunzele de dafin si se fieb impreuna cu granulele. Cand soia a fiert se scot foile de dafin, iar lichidul se scurge. Granulele de soia se scurg bine, dupa care se lasa sa se raceasca.
Se adauga sarea, vegeta si piperul dupa gust. Usturoiul se trece prin storcator si se adauga peste compozitia obtinuta. Se adauga condimentul de carne tocata si faina. Se amesteca bine compozitia cu mana.
Dupa care se formeaza chiftelute rotunde ce se dau prin pesmet. Chiar daca acestea sunt mai moi, se vor intarii atunci cand se imbraca in pesmet.
Chiftelutele formate se pun in uleiul incins, intorcandu-le din cand in cand fara a le intepa.
Cand acestea s-au rumenit se scot intr-un vas tapetat cu servetele si se servesc calde langa garnitura dorita. Eu am avut langa o garnitura de urzici, tot de post.
Pofta buna!!!
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaPentru acest tort m-am inspirat de la Simona Callas, doar am facut unele modificari, am folosit mousse de ciocolata neagra in...
Desert tort Omul de Zapada, entremet cu ciocolataMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii