Chiftele Pufoase de Cartofi cu Sos

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Chiftele Pufoase de Cartofi cu Sos

Ingrediente

  • 3 cartofi mari
  • 1 ou
  • 50-100 gr cascaval ras (parmezan)
  • sare
  • piper
  • patrunjel
  • rozmarin sau tarhon sau alta planta aromatica verde tocata
  • pulpa de rosii
  • ceapa
  • ardei gras
  • ulei

Mod de preparare

- pregatiti un piure de cartof simplu (cartof fiert si apoi strivit cu furculita, cu unealta pentru piure sau chiar ras pe razatoarea mare) , adaugati oul, cascavalul, sare si piper
- faceti bile din aceasta compozitie si le asezati intr-o tava unsa cu ulei, le lasati in cuptorul deja incalzit si la fioc mare, maxim la cuptorul vostru pina cind prind crusta aurie
- intr-o tigaie puneti ulei, ceapa rasa (cit va place) ardeiukl gras taiat in felii foarte subtiri, sale, piper, pulpa de rosiii si daca vreti sau va pare ca sosul e prea gros adaugati putina apa sau vin
- lasati sa fiarba pe foc pina cind scade apoi il varsati pe linga chifttelele de cartof, adaugati patrunjel, rozmarin sau ce vreti voi si mai lasati citeva minute (5 min maxim) in cuptor..
Serviti cald sau rece

Atentie caci aceste chiftele sunt foarte moi si fine deci se rup usor cind le scoateti din tava

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc