Chiftele de dovlecei in sos de rosii

Postat pe: 06-08-2017
(0)

Ingrediente

5 catei usturoi
sare
piper
patrunjel verde
2 dovlecei potriviti
1/2 ceapa rosie
150 g branza de vaci
150 g sunca
3-4 linguri pesmet
3 oua
boia de ardei dulce
Sos de rosii
1 ceapa rosie
1 ceapa alba
1 morcov mare
5 catei usturoi
sare
piper
busuioc verde
patrunjel verde
6 rosii
100 ml ulei de masline

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Timp gatire

GĂTIRE

30min
Numar portii

PORȚII

8 portii
Curatam de coaja dovleceii, ii dam prin razatoarea mare si presaram sare peste ei, apoi ii punem intr-o strecuratoare si lasam 10 min deoparte.

Tocam ceapa marunt, sunca o taiem cubulete, patrunjelul il tocam, usturoiul il pisam.

Adaugam dovleceii scursi bine de apa, adaugam pesmetul, branza, ouale, condimente dupa gust si amestecam bine. Lasam 10 min la frigider dupa care le prajim in ulei incins, pe ambele parti.

Le scoatem pe un servetel absorbant.

Sosul-ceapa o calim in uleiul incalzit, adaugam morcovul dat prin razatoare, 2 linguri de apa si lasam 1 min pe foc, adaugam rosiile tocate marunt sau trecute prin blender.

Potrivim cu condimente dupa gust, frunzele de busuioc tocate si lasam sa fiarba la foc mediu, adaugam chiftele, usturoiul pisat si mai lasam 6 min pe foc.

La final, adaugam patrunjelul tocat marunt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Chiftele de dovlecei in sos de rosii" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Chiftele de dovlecei in sos de rosii