Cartofi Umpluti si Crema de Ciuperci

Complexitate
redusa
Cartofi Umpluti si Crema de Ciuperci

Ingrediente

  • Pentru crema de ciuperci:
  • -1,5 kg ciuperci feliate
  • -1- 2 linguri ulei de masline
  • -100 ml vin alb
  • -2 cartofi, curatati de coaja si taiati in felii mari
  • -1 ceapa, curatata si taiata in doua
  • -1 morcov mare, curatat si taiat in doua pe lungime
  • -2-3 frunze de dafin
  • -2- 3 catei de usturoi, zdrobiti
  • -100 ml smantana
  • -sare
  • -piper
  • Pentru cartofi umpluti:
  • -6 cartofi, aproximativ de aceeasi marime
  • -2 linguri orez, fiert si scurs
  • -4- 5 ciuperci feliate
  • -100 g unt
  • -100 ml smantana grasa
  • -1 lingurita patrunjel verde, tocat marunt
  • -2- 3 linguri parmezan sau cascaval ras
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Pentru crema de ciuperci:
Puneti la fiert, in 2 l de apa, ciupercile, ceapa, morcovul, cartofii, frunzele de dafin, sare si piper, dupa gust, pana cand ciupercile sunt facute.
Scurgeti apa si pastrati putin din ea.

Separati ciupercile de restul legumelor si pasati-le cu blenderul.
Adaugati smantana, usturoiul, vinul, uleiul si putin din apa oprita (daca este nevoie) avand grija sa nu subtiati prea mult crema de ciuperci, pastrand textura de pasta. Asezonati cu sare si piper, dupa gust. Dati deoparte.

Pentru cartofi umpluti:
Curatati de coaja cartofii fierti in apa cu sare si scobiti din miez, astfel incat sa obtineti o forma de barcuta.
Separat, sotati ciupercile in putin unt si racite, amestecati-le cu orezul fiert, patrunjelul verde, 1 lingurita cu unt, 1 lingura de smantana; omogenizati si asezonati cu sare si piper, dupa gust.

Umpleti cartofii cu aceasta compozitie, asezati-i intr-un vas termorezistent si turnati peste ei restul de unt topit.
Condimentati smantana cu putina sare si piper si repartizati-o uniform deasupra cartofilor.
Presarati parmezanul sau cascavalul ras.

Dati la cuptorul preancalzit pentru 15- 20 min sau pana ce cascavalul este topit si prinde deasupra o crusta frumos aurita.

Serviti cartofii calzi alaturi de crema de ciuperci.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici