Cartofi Umpluti si Crema de Ciuperci

Complexitate
redusa
Cartofi Umpluti si Crema de Ciuperci

Ingrediente

  • Pentru crema de ciuperci:
  • -1,5 kg ciuperci feliate
  • -1- 2 linguri ulei de masline
  • -100 ml vin alb
  • -2 cartofi, curatati de coaja si taiati in felii mari
  • -1 ceapa, curatata si taiata in doua
  • -1 morcov mare, curatat si taiat in doua pe lungime
  • -2-3 frunze de dafin
  • -2- 3 catei de usturoi, zdrobiti
  • -100 ml smantana
  • -sare
  • -piper
  • Pentru cartofi umpluti:
  • -6 cartofi, aproximativ de aceeasi marime
  • -2 linguri orez, fiert si scurs
  • -4- 5 ciuperci feliate
  • -100 g unt
  • -100 ml smantana grasa
  • -1 lingurita patrunjel verde, tocat marunt
  • -2- 3 linguri parmezan sau cascaval ras
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Pentru crema de ciuperci:
Puneti la fiert, in 2 l de apa, ciupercile, ceapa, morcovul, cartofii, frunzele de dafin, sare si piper, dupa gust, pana cand ciupercile sunt facute.
Scurgeti apa si pastrati putin din ea.

Separati ciupercile de restul legumelor si pasati-le cu blenderul.
Adaugati smantana, usturoiul, vinul, uleiul si putin din apa oprita (daca este nevoie) avand grija sa nu subtiati prea mult crema de ciuperci, pastrand textura de pasta. Asezonati cu sare si piper, dupa gust. Dati deoparte.

Pentru cartofi umpluti:
Curatati de coaja cartofii fierti in apa cu sare si scobiti din miez, astfel incat sa obtineti o forma de barcuta.
Separat, sotati ciupercile in putin unt si racite, amestecati-le cu orezul fiert, patrunjelul verde, 1 lingurita cu unt, 1 lingura de smantana; omogenizati si asezonati cu sare si piper, dupa gust.

Umpleti cartofii cu aceasta compozitie, asezati-i intr-un vas termorezistent si turnati peste ei restul de unt topit.
Condimentati smantana cu putina sare si piper si repartizati-o uniform deasupra cartofilor.
Presarati parmezanul sau cascavalul ras.

Dati la cuptorul preancalzit pentru 15- 20 min sau pana ce cascavalul este topit si prinde deasupra o crusta frumos aurita.

Serviti cartofii calzi alaturi de crema de ciuperci.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu dovleac copt

Tarta cu dovleac copt

Tarta cu dovleac copt
Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata

Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata

Ciorba de ciolan afumat este o delicioasa si aromata specialitate culinara, indragita in bucataria traditionala romaneasca....

Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata
Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
2
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura cu bulion
3
Dulciuri

Prajitura cu bulion

Prajitura cu bulion
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata
5
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata

Ciorba de ciolan afumat este o delicioasa si aromata specialitate culinara, indragita in bucataria traditionala romaneasca....

Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata
Parteneri
Fusilli cu ton si rosii
Bucataras.RO

Fusilli cu ton si rosii

Am luat aceasta reteta de pe un site din Italia si am modificat-o putin. Sper sa va placa, mai ales daca sunteti mari...

Fusilli cu ton si rosii
Rulouri fragede cu branza
Culinar.RO

Rulouri fragede cu branza

Rulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...

Rulouri fragede cu branza
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia