Cartofi Umpluti cu Branza si Smantana

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Cartofi Umpluti cu Branza si Smantana

Ingrediente

  • 6 cartofi fierti
  • 300 gr branza rasa
  • 200 gr smantana
  • ½ lingurita sare
  • 4 oua (unul pentru legat compozitia, celelalte se vor aseza in tava)
  • Pentru decor veti avea nevoie de:
  • o legatura de ridichi
  • o legatura de ceapa verde
  • o salata creata
  • 1 ardei rosu
  • Cateva masline
  • Ulei
  • sare
  • piper
  • Patrunjel pentru decor

Mod de preparare

Aceasta e o masa de seara, usoara si sanatoasa, gata intr-o ora.
Numarul de portii este in functie de numarul de cartofi. Eu am ales 6 cartofi pentru 4 portii, pentru ca fiecare membru al familiei mananca mai mult sau mai putin. Acum depinde si de marimea cartofilor, deci ramane la latitudinea voastra!

Se pun cartofii la fiert, in coaja, pentru aprox. 30 de minute.
Dupa ce s-au fiert cartofii, putem sa aprindem cuptorul si sa ne apucam de treaba. Decojim cartofii, îi scobim si-i asezam intr-o tava in care am pus ulei suficient cat sa scalde cartofii.

Miezul din cartofii pe care i-am scobit mai devreme il pasam si il amestecam cu branza rasa, adaugam oul, smantana si amestecam bine. Daca branza este nesarata, atunci putem pune pana la 1/2 de lingurita cu sare.
Cu aceasta crema umplem cartofii, si dam la cuptor cam 30 de minute.
Alaturi de cartofi, pregatim o salata din cateva ridichi, salata creata, ceapa verde, ardei rosu, masline, le-am asezonat cu sare, ulei si piper.

Cartofii se servesc calzi si le putem pune pe deasupra smantana si fire de patrunjel.


Pofta Buna!

Reteta se gaseste si pe blogul meu: http: //ancutsa-cuisine. Blogspot. Ro/2014/04/cartofi-umpluti-cu-branza-si-smantana. Html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Chisca umpluta cu crupe albe
2
Mancaruri cu carne

Chisca umpluta cu crupe albe

Chisca umpluta cu crupe albe
Salam de biscuiţi reţetă
3
Dulciuri

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
4
Dulciuri

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Furescuri cu Untura
5
Dulciuri

Furescuri cu Untura

Furescuri cu Untura
Parteneri
Desert pariziene cu jeleu de cirese
Bucataras.RO

Desert pariziene cu jeleu de cirese

Pentru ca primisem cateva cirese, am zis sa pregatesc ceva cu ele, sa nu le consumam doar asa! Am facut aceste pariziene cu...

Desert pariziene cu jeleu de cirese
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Cozonac evantai
Gustos.RO

Cozonac evantai

Intr-un bol se dizolva drojdia cu zaharul si putin lapte caldut.

Cozonac evantai