Cartofi Umpluti cu Branza si Smantana

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Cartofi Umpluti cu Branza si Smantana

Ingrediente

  • 6 cartofi fierti
  • 300 gr branza rasa
  • 200 gr smantana
  • ½ lingurita sare
  • 4 oua (unul pentru legat compozitia, celelalte se vor aseza in tava)
  • Pentru decor veti avea nevoie de:
  • o legatura de ridichi
  • o legatura de ceapa verde
  • o salata creata
  • 1 ardei rosu
  • Cateva masline
  • Ulei
  • sare
  • piper
  • Patrunjel pentru decor

Mod de preparare

Aceasta e o masa de seara, usoara si sanatoasa, gata intr-o ora.
Numarul de portii este in functie de numarul de cartofi. Eu am ales 6 cartofi pentru 4 portii, pentru ca fiecare membru al familiei mananca mai mult sau mai putin. Acum depinde si de marimea cartofilor, deci ramane la latitudinea voastra!

Se pun cartofii la fiert, in coaja, pentru aprox. 30 de minute.
Dupa ce s-au fiert cartofii, putem sa aprindem cuptorul si sa ne apucam de treaba. Decojim cartofii, îi scobim si-i asezam intr-o tava in care am pus ulei suficient cat sa scalde cartofii.

Miezul din cartofii pe care i-am scobit mai devreme il pasam si il amestecam cu branza rasa, adaugam oul, smantana si amestecam bine. Daca branza este nesarata, atunci putem pune pana la 1/2 de lingurita cu sare.
Cu aceasta crema umplem cartofii, si dam la cuptor cam 30 de minute.
Alaturi de cartofi, pregatim o salata din cateva ridichi, salata creata, ceapa verde, ardei rosu, masline, le-am asezonat cu sare, ulei si piper.

Cartofii se servesc calzi si le putem pune pe deasupra smantana si fire de patrunjel.


Pofta Buna!

Reteta se gaseste si pe blogul meu: http: //ancutsa-cuisine. Blogspot. Ro/2014/04/cartofi-umpluti-cu-branza-si-smantana. Html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu dovleac copt

Tarta cu dovleac copt

Tarta cu dovleac copt
Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata

Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata

Ciorba de ciolan afumat este o delicioasa si aromata specialitate culinara, indragita in bucataria traditionala romaneasca....

Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata
Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
2
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura cu bulion
3
Dulciuri

Prajitura cu bulion

Prajitura cu bulion
Cornulete cu Nuca II
4
Dulciuri

Cornulete cu Nuca II

Cornulete cu Nuca II
Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata
5
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata

Ciorba de ciolan afumat este o delicioasa si aromata specialitate culinara, indragita in bucataria traditionala romaneasca....

Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata
Parteneri
Fusilli cu pui, legume si branza de burduf, in lapte
Bucataras.RO

Fusilli cu pui, legume si branza de burduf, in lapte

Vazusem reteta aceasta pe internet si mi s-a parut interesanta, mai ales partea cu laptele si am zis sa o incerc si eu. A...

Fusilli cu pui, legume si branza de burduf, in lapte
Rulouri fragede cu branza
Culinar.RO

Rulouri fragede cu branza

Rulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...

Rulouri fragede cu branza
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia