Cartofii i-am spalat bine si i-am copt pe jumatate la cuptorul cu microunde.In timp ce se raceau cartofii am preparat umplutura astfel:in uleiul de masline am calit cipercile taiate felii subtiri si morcovul rondele,peste ele am adaugat concentratul de legume si am lasat la foc mic sa se inmoaie bine.Apoi am adaugat orezul spalat si scur bine si am lasat sa se mai caleasca putin.
Peste acest amestec am adaugat 4 cescute de apa si am lasat la foc mic pana ce orezul a fiert.La final am adaugat ardeiul gras taiat cubulete mici si am potrivit de sare si piper.
Cartofii raciti i-am curatat de coaja ...cei mari i-am taiat in doua si i-am scobit ,iar cei mai mici am taiat un sfert din ei si deasemeni i-am scobit.Cartofii astfel pregatiti i-am umplut cu orezul care intre timp s-a racorit....i-am asezat intr-o forma de sticla,peste ei am adaugat un sos de smantana format din smantana in care am desfacut o lingura de faina ,sare si piper dupa gust.
Inainte de ai baga la cuptor am ras deasupra lor un pic de cascaval
Se tin la cuptor la foc potrivit cam 20 min....poate un pic si mai mult...
Pofta buna!!!
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorHabar nu am cum sa denumesc acest dulce...se prepara foarte rapid si e fantastic pentru micul dejun sau cand simtim nevoia de...
Dulce super rapidCozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii