Se curata cartofi, se spala si se usuca bine prin stergere cu un prosop de hartie. Se cresteaza cartofii pe lungime, in feliuțe, dar fara a taia feliile de tot. In acest fel cartofi vor ramane intregi. Se preincalzeste cuptorul. Se unge bine cu unt un vas termorezistent. Se trage de fiecare cartof astfel incat sa se desfaca sub forma unui evantai. Se aseaza in vas si se contimenteaza cu sare si piper. Se presara untul deasupra.
Se introduce tava in cuptorul fierbinte (pozitia 2-3) si se coace timp de aproximativ 35 min, pana ce cartofii devin aproape moi. Intre timp se da cascavalul pe razatoare. Se presara cașcavalul peste cartofi si se mai lasa la cuptor 15 minute.
In acest timp cașcavalul se topeste peste cartofi formand o crusta maroniu-aurie. Se presara verdeturile tocate marunt si se serveste fierbinte.
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii