Am pus la foc intr-o cratita uleiul cu rosiile si sucul lor, ceapa, morcovul si telina, am lasat sa fiarba la foc mediu acoperit cu capac si mai spre sfirsit acoperit doar cu o sita ca sa nu stropeasca, dar sa fiarba totusi descoperit pina cind sosul s-a ingrosat.
In acest timp am batut ouale cu putin lapte (cit sa rup nervul) si am adaugat sare, piper, citeva frunze de salvie tocate si pesmetul.
Am prajit o singura omleta intr-o tigaie foarte mare (cred ca are 32 cm) dar puteti face mai multe omlete mici si cind s-a racit am taiat-o in fisii exact cum ati taia burta fiarta.
Cind sosul era gata (in 20 minute a fost gata totul) am amestecat intr-un castron sosul cu omleta taiata cu brinza rasa si cu frunzele de salvie rupte putin sau lasate intregi.
Lasati sa se raceasca putin si deci sa se amestece gusturile si serviti cu brinza rasa deasupra.
O reteta traditionala in Lombardia (regiunea cu capitala la Milano) are mici diferente in ce priveste planta aromatica si se numeste Busecca matta, unde matta in bucatarie se foloseste cu sensul de falsa, care te pacaleste iar busecca este burta in stil milanez sau ca la Varese (büseca in dialect) .
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustAm preparat o mancarica tare buna pe care puteti sa o incercati si cu piept de pui, sau, de ce nu, si cu carne de vita.
Spaghete cu carne de porc, legume mexicane si sos de rosiiDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii