Am pus la foc intr-o cratita uleiul cu rosiile si sucul lor, ceapa, morcovul si telina, am lasat sa fiarba la foc mediu acoperit cu capac si mai spre sfirsit acoperit doar cu o sita ca sa nu stropeasca, dar sa fiarba totusi descoperit pina cind sosul s-a ingrosat.
In acest timp am batut ouale cu putin lapte (cit sa rup nervul) si am adaugat sare, piper, citeva frunze de salvie tocate si pesmetul.
Am prajit o singura omleta intr-o tigaie foarte mare (cred ca are 32 cm) dar puteti face mai multe omlete mici si cind s-a racit am taiat-o in fisii exact cum ati taia burta fiarta.
Cind sosul era gata (in 20 minute a fost gata totul) am amestecat intr-un castron sosul cu omleta taiata cu brinza rasa si cu frunzele de salvie rupte putin sau lasate intregi.
Lasati sa se raceasca putin si deci sa se amestece gusturile si serviti cu brinza rasa deasupra.
O reteta traditionala in Lombardia (regiunea cu capitala la Milano) are mici diferente in ce priveste planta aromatica si se numeste Busecca matta, unde matta in bucatarie se foloseste cu sensul de falsa, care te pacaleste iar busecca este burta in stil milanez sau ca la Varese (büseca in dialect) .
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatCand eram mai mica ,bunica ne facea ,, pupi cu scoasa ,, asa li se spune la noi . Erau extrem de bune si gustoase , coapte in...
BranzoiciMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii