Bok Choy cu Ridichi

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa
Bok Choy cu Ridichi

Ingrediente

  • Pentru 8 portii (este servita ca garnitura, dar merge foarte bine si se sine statatoare) :
  • 1 capatana de bok choy
  • 50 gr unt (eu am pus unt cu rosmarin)
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 12 ridichi (am avut vreo 15)
  • 1 ceapa salota (am pus ceapa verde)
  • 1 lingurita de lemon-pepper (piper cu granule de lamaie eu am pus simplu)
  • 3/4 lingurita de sare (eu am pus mai mult)
  • am adaugat (optional) 2 catei de usturoi
  • 1 ardei gras ceva mai dulce

Mod de preparare

Se taie si se arunca radacina de la bok choy (eu am folosit-o ca si decor pe farfurie) lasand doar frunzele si tulpinile. Se taie frunzele de pe tulpini. Se vor taia in fasii de 2 cm latime si tulpinile se vor taia in bucati de 1. 5 cm.

Intr-o tigaie mai mare se pune untul la topit si uleiul de masline, se adauga tulpinile de bok choy taiate si se prajesc pentru circa 5 minute. Se adauga apoi ridichile feliate mai grosut, ceapa, ardei si usturoi daca folositi, piperul, sarea si frunzele de varza. Se mai tine pe foc 3 minute sau pana sant suficient de calde ...

Se serveste langa un gratar, un paste la gratar sau pur si simplu asa cum este alaturi de paine prajita si de un vin bun.

Imi permit sa fac o observatie ... eu am pus usturoi in mancare si sincer nu cred ca mi-ar fi placut fara el ... ii da o savoare deosebita ... deci daca doriti sa incercati parerea mea este sa puneti si usturoi ... si sa nu stai la povesti la telefon cu prietenele si sa lasati mancarea dupa ce ati pus ridichile in tigaie mai mult de 2-3 minute ca patiti ca mine ... se decoloreaza coaja lor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie