Lasati la inmuiat bobul cca 1 ora.
Coaceti apoi boabele in multa apa (face spuma si da pe afara din oala). Fierbeti bobul amestecind (mai mult spre final cind se inmoaie si apa scade) cu o lingura de lemn in asa fel incit sa il striviti si sa obtineti un piure sau la final cind este fiert bine de tot mixati cu mixerul vertical. Daca este prea lichida crema obtinuta o puteti ingrosa lasind citeva minute in plus pe foc si amestecind mereu sau dc este prea groasa o mai diluati cu 1 lingura de apa calda mestecind pe foc. Sarati dupa gustul vostru.
Curatati frunzele de cicoare si le fierbeti in multa apa sarata.
Intr-o tigaie puneti putin ulei si un catel de usturoi si incalziti, apoi adaugati cicoarea fiarta si scursa si lasati sa prinda gust de la uleiul aromat cu usturoi (aruncati usturoiul la sfirsit).
Serviti bobul cu cicoarea si un fir de ulei. Se maninca luind cu furculita cicoarea ca si niste spaghetti, o treceti prin piureul de bob ca sa se amestece gustul usor amarui al ei cu cel dulceag al bobului.
Exista si varianta in care bobul se fierbe impreuna cu un cartof curatat si taiat cuburi
Reteta traditionala italiana din regiunea Puglia (sudul Italiei) se serveste ca si felul 1
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorCheesecake-ul cu afine este o imbinare minunata intre cremozitatea fina branzei de vaci si prospețimea zemoasa a afinelor.
Cheesecake cu afine - cremos si racoritorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii