Ingrediente

Ingrediente necesare pentru două porţii:
• 1 praz
• 2 linguri de ulei de măsline
• 300 de grame de perje uscate şi desamburite
• 500 de grame de bame
• 300 ml suc de roşii
• 2 felii de lămâie
• 1/2 legătură de pătrunjel
• 1/2 linguriţă de piper roşu
• 1/2 linguriţă de turmeric
• un vârf de cuţit de cardamom
• un praf de sare

Mod de preparare

Timp gatire

GĂTIRE

20h
Numar portii

PORȚII

2 portii
Curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi bamele în 2-3 bucăţi, în funcţie de mărime. Spălaţi prazul şi pătrunjelul. Tăiaţi fideluţă prazul, apoi tocaţi pătrunjelul.
Puneţi uleiul în cratiţă, iar, când s-a încins, adăugaţi prazul şi căliţi-l puţin. Adăugaţi bamele, un praf de sare, sucul de roşii şi lăsaţi ingredientele să fiarbă 10 minute. Adăugaţi perjele uscate şi mai lăsaţi ingredientele 5 minute la fiert.
Când este gata, opriţi focul, adăugaţi piperul, turmericul, cardamomul, pătrunjelul şi amestecaţi toate ingredientele. Lăsaţi mâncarea acoperită încă 2 minute pentru a împrumuta din arome. Aşezaţi mancarea în farfurii şi adăugaţi sucul de lămâie peste ingrediente.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Bame cu perje uscate" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei

4.7L Digital HingedLid

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Bame cu perje uscate