Aduceti apa si cubul/supa la fierbere apoi lasati deoparte. Intr-un tigaie adanca sau cratita de aluminiu topiti untul si adaugati ceapa. Caliti la foc mic pana cand s-a muiat, aproximativ 5 minute. Puneti arpacasul, usturoiul, rozmarinul si caliti 1 minut.
Urmeaza vinul alb si amestecati cu spatula pana cand este absorbit dupa care incepeti sa adaugati un polonic de supa amestecand continuu la foc mic. Cand acesta a fost absorbit mai puneti lichid. Continuati procesul pana cand arpacasul este fiert si mai aveti un polonic din supa.
Acesta procedeu poate dura pana la 30-40 de minute. Adaugati puree-ul de dovleac, restul de lichid si incorporati bine. Cand dovleacul s-a incalzit puneti parmezanul si asezonati dupa gust.
* Este important sa nu lasati arpacasul sa fiarba fara sa fie miscat mai mult de 10 secunde. Acesta se va lasa pe fund, sosul va fi deasupra si se va face terci. De asemenea focul sa nu fie tare, pe un ochi mare dar la minim e de ajuns.
Serviti imediat cu putin parmezan razalit deasupra.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii