Aduceti apa si cubul/supa la fierbere apoi lasati deoparte. Intr-un tigaie adanca sau cratita de aluminiu topiti untul si adaugati ceapa. Caliti la foc mic pana cand s-a muiat, aproximativ 5 minute. Puneti arpacasul, usturoiul, rozmarinul si caliti 1 minut.
Urmeaza vinul alb si amestecati cu spatula pana cand este absorbit dupa care incepeti sa adaugati un polonic de supa amestecand continuu la foc mic. Cand acesta a fost absorbit mai puneti lichid. Continuati procesul pana cand arpacasul este fiert si mai aveti un polonic din supa.
Acesta procedeu poate dura pana la 30-40 de minute. Adaugati puree-ul de dovleac, restul de lichid si incorporati bine. Cand dovleacul s-a incalzit puneti parmezanul si asezonati dupa gust.
* Este important sa nu lasati arpacasul sa fiarba fara sa fie miscat mai mult de 10 secunde. Acesta se va lasa pe fund, sosul va fi deasupra si se va face terci. De asemenea focul sa nu fie tare, pe un ochi mare dar la minim e de ajuns.
Serviti imediat cu putin parmezan razalit deasupra.
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii