Arpacas Gratinat cu Gogosari Rosii

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Arpacas Gratinat cu Gogosari Rosii

Ingrediente

  • -250 g arpacas
  • -2 l apa clocotita
  • -2 cepe tocate marunt
  • -100 ml ulei
  • -1 lingurita concentrat de supa (eu am pus vegeta)
  • -sare
  • -piper
  • -500g ciuperci proaspete, curatate si taiate felii subtiri
  • -2 borcane (a 720 ml) cu Ghiveci cu gogosari pentru iarna
  • -2 linguri amidon (se poate pune faina)
  • -100 ml bulion

Mod de preparare

Arpacasul se alege de impuritati, se spala bine in mai multe ape (va recomand sa alternati apa calda cu apa rece), se pune intr-o oala si se toarna peste el apa clocotita (se opareste), cu o seara inainte de a fi preparat. Se acopera vasul cu un capac si se lasa la cald pana a doua zi.

Se pune la fiert, in aceeasi apa, usor sarata, la foc domol.
Dupa aproximativ 20-30 min. , arpacasul se inmoaie, infloreste frumos si scade bine (absoarbe din apa).

Daca dupa fierbere ramane mult lichid, atunci strecurati.
Separat, se caleste in ulei incins ceapa-pana devine sticloasa-si ciupercile-pana sunt facuta.

Se adauga ghiveciul cu gogosari si se lasa sa dea cateva clocote.
Peste acest amestec se toarna amidonul desfacut cu bulion, concentratul de supa (vegeta) si se potriveste de sare si piper.
Intr-un vas yena, uns cu putin ulei, se pun straturi alternative de arpacas, compozitie cu gogosari si ciuperci si terminati cu amestecul de gogosari si ciuperci.

Se toarna deasupra bulionul si se da la cuptor, la foc potrivit, pentru 20-30 min. Sa se gratineze si sa se patrunda aromele.
Se serveste cald.
Reteta de Ghiveci cu gogosari pentru iarna o gasiti aici:
http://www.reteteculinare.ro/carte_de_bucate/conserve_muraturi/ghiveci-cu-gogosari-pentru-iarna-1904/

Are un gust deosebit de bun. Se poate reincalzi la microunde sau in cuptor.

Gustul si aromele se imbunatatesc cu trecerea timpului, ca la vin, fiind parca mai savuros dupa o zi de la preparare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
New York Cheesecake

New York Cheesecake

New York Cheesecake
Cele mai apreciate rețete
Salata de Ceapa Marinata
1
Salate

Salata de Ceapa Marinata

Salata de Ceapa Marinata
Tort Racoros
2
Dulciuri

Tort Racoros

Tort Racoros
Prajitura Sireata
3
Dulciuri

Prajitura Sireata

Prajitura Sireata
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Rasol de vita cu legume la slow cooker Crock-Pot 4,7 L
Bucataras.RO

Rasol de vita cu legume la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

A ajuns la mine taman de ziua mea, asa ca l-am considerat un cadou. :)) Unul tare fain daca te uiti asa la el, dar si mai...

Rasol de vita cu legume la slow cooker Crock-Pot 4,7 L
Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere
Culinar.RO

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere. Aceasta reteta nu contine gluten

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere
Pariziene cu branza dulce
Gustos.RO

Pariziene cu branza dulce

Reteta de pariziene cu branza dulce. Pariziene cu branza dulce reteta simpla. Reteta de cornuri pariziene cu umplutura de...

Pariziene cu branza dulce