Coacem ardeii si-i lasam sa transpire, cu o mana de sare si acoperiti.
Facem in timpul acesta umplutura: intr-o craticioara punem un pic de ulei, lintea si zarzavaturile taiate cubulete cat mai marunte (lintea rosie fierbe repede, deci si zarzavaturile trebuie sa fiarba odata cu ea) si acoperim cu apa ori supa de pui/vita (eu pun esenta de oase). Doar rosiile cubulete le punem mai la sfarsit, ca sa nu incruzeasca legumele (optional, odata cu rosiile putem pune si cubulete de mar - eu pun desi poate nu toata lumea e din Ardeal, ha?). Dupa max. o jumatate de ora, stingem focul si lasam umplutura la racit.
Curatim ardeii, scoatem cu gentilete cotorul si samburii avand grija sa ramana cat de cat intregi dumnealor, ardeii, si incepem sa-i umplem tinand in causul palmei ardeiul lesinat pe masura ce cu o lingurita il hranim ca pe un bebelus: el nu vrea sa tina gura deschisa cand vine lingurita, noi il tinem de nas ca sa respire pe gura ce astfel e musai sa se deschida...
Ungem un vas termorezistent, punem rand pe rand ardeii umpluti cu forta si batem 3 oua cu un pic de lapte, sare, piper si verdeata; turnam peste ardei ouale batute si dam la cuptor pana se coace omleta de jur imprejurul ardeilor.
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii