Ardei Copti cu Sos

Complexitate
redusa
Ardei Copti cu Sos

Ingrediente

  • 6 ardei capia mari (copti si curatati)
  • o rosie nu prea mare
  • o ceapa
  • 200ml smantana
  • 100ml lapte
  • 1-2 linguri de faina (dupa cat vreti sa fie de legat sosul, eu pun 2 linguri si iese mai gros)
  • busuioc, proaspat sau uscat
  • sare, piper

Mod de preparare

Ceapa se curata si se toaca marunt, se caleste putin in 3-4 linguri de ulei (nu se prajeste, doar cat sa devina sticloasa). Intre timp faina se dizolva in putin lapte si se amesteca cu smantana si restul de lapte. Se toarna peste ceapa calita si se lasa la foc mic, amestecand, pana se ingroasa.

Sosul se condimenteaza cu busuioc, sare si putin piper.

Se adauga in sos rosia taiata cubulete, iar dupa cateva minute ardeii rupti in fasii. Se mai tine pe foc 5minute si este gata.
Se presara cu patrunjel proaspat si se serveste cu mamaliguta sau paine proaspata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc