Zucchini cu pui si mozzarella

Portii
2
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
redusa
Zucchini cu pui si mozzarella

Ingrediente

  • 2 zucchini ( sau dovlecei)
  • 6 - 8 muşchiuleţi de pui ( partea fragedă de la piept)
  • 1 lingură pastă de tomate
  • 2 linguri vin roşu
  • 1 căţel de usturoi
  • 6 roşioare cherry
  • miezul de la zucchini
  • 2 fire de ceapă verde
  • 1 glob de mozzarella
  • 1 lingură de parmezan ras fin
  • sare
  • piper
  • mărar
  • ulei

Mod de preparare

Se spală zucchini şi se taie în două pe lungime.

Se scobeşte miezul cu o linguriţă.

Se pune apă cu sare la fiert şi când clocoteşte se adaugă jumătăţile de zucchini şi se lasă să fiarbă timp de 10 minute.

Înre timp se pun la călit ceapa şi usturoiul tocate mărunt, apoi se adaugă carnea tocată şi ea în prealabil şi miezul de zucchini.

Se adaugă o ceaşcă de apă şi se lasă la foc iute 10 minute.

Se adaugă apoi pasta de tomate, roşioarele tăiate în sferturi, vinul , mărar tocat, sare şi piper după gust.

Se scade sosul încă vreo 10 – 12 minute.

Zucchini fierţi se pun într-un vas tapetat cu hârtie de copt unsă cu puţin ulei.

Se umplu cu amestecul de carne, se presară cu puţin parmezan ras, apoi se pune mozzarella.

Se dă tava la cuptor pentru 15 minute la 180 g cu ventilaţie.

Se servesc reci sau calzi eventual cu o cremă de smântână cu usturoi.

Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia