Vinete cu Piept de Pui

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 piepti de pui desosati si curatati de piele
  • 4 vinete maricele (mai lungi)
  • 1 ardei capia
  • 2 ceapa mare
  • 1 capatana usturoi (maricica)
  • 300 ml suc de rosii
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Pieptul de pui se taie cubulete, ceapa se taie solzisori si se pun impreuna la calit in putin ulei (cam 4 linguri) cu 1 ligurita rasa de sare ca sa nu se rumeneasca ceapa prea tare, apoi se adauga ardeiul si se mai lasa 5 minute la foc potrivit amestecand mereu.

Dupa care se adauga sucul de rosii si piperul dupa gust, se mai lasa pe foc pana ce scade cam un sfert din sos si dupa ce stingem focul adaugam usturoiul taiat marunt si lasam sa se raceasca.

Vinetele se taie felii cam de 1 cm grosime, se dau bine cu sare si se lasa cateva minute, apoi se storc bine si se prajesc in ulei (mai multicel), se lasa si ele la racit.

Dupa ce s-au racit avem nevoie de 2 polonice si o tava.
Intr-un polonic asezam 2 sau 3 felii de vinete (depinde cat sunt de mari) astfel incat fundul polonicului sa fie acoperit complet cu felii de vinete si cu celalalt polonic luam din sosul pe care l-am preparat mai devreme (carne si putin sos) si punem in primul in care avem asezate vinetele, apoi impaturim/acoperim cu marginile care raman libere de la vinete si ce rezulta de aici are o forma relativ rotunda, la exterior cu vinete si la interior cu bucati de piept de pui si putin sos.

Aceste "guguloaie" :-) le asezam una langa alta in tava, iar restul de sos chiar cu bucati de carne daca ne raman le turnam peste "guguloaie" si mai dam la cuptor maxim 20 minute la foc potrivit.
Acest preparat se poate servi cald sau rece cu putin patrunjel verde tocat pentru aspect.
Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu foi si gem de prune
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Intr-un vas, se pun untura moale, zaharul, oul si laptele. Se amesteca bine cu ajutorul unui mixer, apoi se adauga faina...

Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
Dulciuri

Savarine cu frisca

Se separă galbenusurile de albusuri. Peste gălbenușuri se pune cu un praf de sare. Sarea va intensifica culoarea lor....

Savarine cu frisca
Prajitura Tosca
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca are o combinație de texturi ce te cuceresc atât vizual cât și ca gust. Blatul din albușuri cu mac și...

Prajitura Tosca
Cele mai apreciate rețete
Salata olteneasca - Csalamale
1
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
2
Romania

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
Prajitura Tosca
3
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura Schneider
4
Romania

Prajitura Schneider

Prajitura Schneider
Fursecuri cu Crema de Zahar Ars
5
Romania

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars