Vinete cu Piept de Pui

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 piepti de pui desosati si curatati de piele
  • 4 vinete maricele (mai lungi)
  • 1 ardei capia
  • 2 ceapa mare
  • 1 capatana usturoi (maricica)
  • 300 ml suc de rosii
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Pieptul de pui se taie cubulete, ceapa se taie solzisori si se pun impreuna la calit in putin ulei (cam 4 linguri) cu 1 ligurita rasa de sare ca sa nu se rumeneasca ceapa prea tare, apoi se adauga ardeiul si se mai lasa 5 minute la foc potrivit amestecand mereu.

Dupa care se adauga sucul de rosii si piperul dupa gust, se mai lasa pe foc pana ce scade cam un sfert din sos si dupa ce stingem focul adaugam usturoiul taiat marunt si lasam sa se raceasca.

Vinetele se taie felii cam de 1 cm grosime, se dau bine cu sare si se lasa cateva minute, apoi se storc bine si se prajesc in ulei (mai multicel), se lasa si ele la racit.

Dupa ce s-au racit avem nevoie de 2 polonice si o tava.
Intr-un polonic asezam 2 sau 3 felii de vinete (depinde cat sunt de mari) astfel incat fundul polonicului sa fie acoperit complet cu felii de vinete si cu celalalt polonic luam din sosul pe care l-am preparat mai devreme (carne si putin sos) si punem in primul in care avem asezate vinetele, apoi impaturim/acoperim cu marginile care raman libere de la vinete si ce rezulta de aici are o forma relativ rotunda, la exterior cu vinete si la interior cu bucati de piept de pui si putin sos.

Aceste "guguloaie" :-) le asezam una langa alta in tava, iar restul de sos chiar cu bucati de carne daca ne raman le turnam peste "guguloaie" si mai dam la cuptor maxim 20 minute la foc potrivit.
Acest preparat se poate servi cald sau rece cu putin patrunjel verde tocat pentru aspect.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
4
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Vinete cu Ton si Mozzarella
5
Mancaruri cu peste

Vinete cu Ton si Mozzarella

Vinete cu Ton si Mozzarella
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie