Se spala vinetele, se feliaza, felii mai grosute si se pun intr-un vas peste care se adauga sare, chilli, cimbrisor, boia de ardei dulce, se amesteca sa fie cuprinse de condimente si se coc in tava in care s-a pus hartie de copt.
Se coc pe ambele parti cam cate cinci minute pentru fiecare parte, se scot si se lasa sa se racoreasca.
Intre timp se unge tava cu unt si se presoara cu faina de grau, asta ca sa nu se lipeasca mancarea de tava, apoi se asaza jumatate din cantitatea de vinete coapte, peste vinete se adauga un strat de rosii, apoi un strat de sunca Praga, iarasi un strat de vinete coapte, se toarna ouale batute cu lapte dulce si putina sare, cascaval; se orneaza cu rosii cherry si rozmarin si se da tava la cuptor pentru circa o ora.
Cand este rumena si frumoasa, este semn ca-i gata, se scoate, se lasa la racoare, se portioneaza si se poate servi.
Sa aveti pofta, dragilor!
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii